-->

Investitorii individuali își pierd răbdarea cu acțiunile companiilor aeriene și renunță la companiile farmaceutice în al doilea trimestru, arată datele eToro

Investitorii individuali își pierd răbdarea cu acțiunile companiilor aeriene și renunță la companiile farmaceutice în al doilea trimestru, arată datele eToro

  • Datele de la eToro arată care sunt companiile care au înregistrat cele mai mari creșteri și scăderi ale deținătorilor pe platforma sa în al doilea trimestru.
  • United Airlines Holdings (-8%) și Delta Air Lines (-7%) s-au aflat în top 10 scăderi, alături de giganții farmaceutici Merck & Co (-19%) și Pfizer (-6%).
  • Twitter a înregistrat cea mai mare creștere a numărului de deținători, cu 137%, în timp ce utilizatorii s-au îndreptat către Shell și BP pe fondul creșterii prețurilor la gaze la nivel mondial, numărul utilizatorilor care dețin aceste acțiuni crescând cu 43% și, respectiv, 39%.

Investitorii individuali renunță la companiile farmaceutice și par să-și piardă răbdarea cu acțiunile companiilor aeriene, potrivit celor mai recente date trimestriale ale rețelei sociale de investiții eToro.

eToro a analizat companiile care au înregistrat cea mai mare creștere sau scădere proporțională a deținătorilor de acțiuni la sfârșitul celui de-al doilea trimestru față de sfârșitul primului trimestru. Două companii aeriene se află în topul primelor 10 companii care au înregistrat scăderi – United Airlines Holdings (-8%) și Delta Air Lines (-7%), în timp ce două companii farmaceutice importante sunt, de asemenea, prezente în top – compania americană Merck & Co scăzând cu 19% la nivel global și cu 21% în România. urmată de Pfizer (-6%).

La celălalt capăt al spectrului, cea mai mare creștere de la un trimestru la altul a avut-o Twitter, care a înregistrat o creștere de 137% a deținătorilor (cea mai mare creștere și în România, cu 68%) , după ce la jumătatea lunii aprilie a apărut vestea intenției lui Elon Musk de a cumpăra gigantul social media. Shell și BP au înregistrat, de asemenea, creșteri semnificative în popularitate, pe fondul creșterii globale a prețurilor la gaze și petrol, numărul investitorilor eToro care dețin aceste acțiuni crescând cu 43% și, respectiv, 39%. Investitorii români sunt, de asemenea, interesați de companiile energetice (a se vedea tabelul 3), BP înregistrând o creștere de 58% iar Shell o creștere de 40% a numărului de deținători.

Comentând aceste rezultate, Ben Laidler, eToro Global Market Strategist, a declarat: „Investitorii au fost agili în ultimele trei luni, gestionând volatilitatea fără precedent de pe piețele globale. Ei s-au repoziționat pentru prețurile ridicate ale petrolului pe termen mai lung, precum și pentru era în care îngrijorările legate de Covid vor lua sfârșit și nu le-a fost teamă să se poziționeze în una dintre cele mai mari achiziții din acest trimestru.

În mod clar, au cercetat întreaga lume în căutare de noi oportunități de investiții, adăugând acțiuni din SUA și Marea Britanie până în Franța și Germania, diversificându-și în același timp portofoliul de acțiuni cu capitalizare mare, acțiuni atractive din domeniul energiei, al luxului și al consumului, pe măsură ce norii de furtună economică s-au adunat.”

Lista celor mai populare acțiuni în rândul investitorilor eToro la nivel global (a se vedea tabelul 2 de mai jos) rămâne dominată de acțiunile de tehnologie, în ciuda recentelor scăderi de pe piață, cu Tesla, Amazon și Apple alcătuind topul primelor trei poziții, iar Meta, Microsoft și Alphabet ocupând câteva locuri mai jos pe listă.

Investitorii români par, de asemenea, să favorizeze acțiunile de tehnologie (a se vedea tabelul 4), companii precum Amazon și Microsoft urcând în top, în timp ce producătorii de vehicule electrice precum Nio sau Tesla și compania de automatizare software de origine română UiPath își păstrează primele trei poziții în top zece cele mai deținute acțiuni din România.

Laidler a adaugat: „De asemenea, investitorii au avut o viziune pe termen lung și și-au păstrat acțiunile favorite din domeniul big tech, chiar dacă mulți dintre ei au fost loviți pe piețele bursiere în acest an. Acest lucru ar putea fi recompensat în cele din urmă, deoarece acestea continuă să aibă o creștere puternică, cu marje de profit ridicate și bilanțuri solide.”

Tabelul 1: Acest tabel arată ce acțiuni au înregistrat cea mai mare creștere și respectiv scădere proporțională a numărului de deținători pe platforma eToro de la un trimestru la altul


Tabelul 2: Acest tabel arată care sunt cele mai multe acțiuni deținute pe eToro la nivel global și poziția lor în ultimul trimestru


Tabelul 3: Acest tabel arată ce acțiuni au înregistrat cea mai mare creștere și respectiv scădere proporțională a numărului de deținători pe platforma eToro de la un trimestru la altul în RomâniaTable 4:Acest tabel arată care sunt cele mai multe acțiuni deținute pe eToro în România și poziția lor în ultimul trimestru
Datele au fost preluate de pe platforma eToro vineri, 1 iulie. Datele utilizate în acest comunicat de presă se referă la activitatea din conturile alimentate ale utilizatorilor eToro la nivel global și local.

Datele din primul tabel arată cele 20 de acțiuni care au înregistrat cea mai mare creștere și respectiv scădere proporțională a numărului de deținători pe platforma eToro de la un trimestru la altul (T1 vs T2), iar tabelul trei se referă la România. Datele din cel de-al doilea tabel arată primele 10 cele mai multe poziții de acțiuni deținute (poziții deschise) de către investitorii globali pe platforma eToro la sfârșitul celui de-al doilea trimestru din 2022, iar datele din tabelul patru se referă la România. Deoarece marea majoritate a acțiunilor tranzacționate pe eToro sunt active reale, aceste date nu includ pozițiile deținute sub formă de CFD-uri. Date exacte la 1 iulie 2022.


COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0