Irina Cristescu preia funcția de director general al XTB România

Irina Cristescu preia funcția de director general al XTB România

X-Trade Brokers (XTB), una dintre cele mai mari companii internaționale de brokeraj, numește în funcția de director general al sucursalei din România pe Irina Cristescu (foto), aceasta deținând anterior funcția de director general adjunct al companiei. Schimbarea vine într-un moment semnificativ pentru grupul polonez care, începând de anul acesta se repoziționează prin extinderea ofertei de produse și servicii a grupului și dezvoltarea de noi tehnologii, nemaifiind doar un broker european de instrumente derivate, ci o companie completă de investiții.

Irina Cristescu: Am acceptat cu entuziasm această nouă provocare ce vine într-un context de expansiune și adoptare de direcții noi la nivel local și de grup, precum și într-o conjunctură de schimbări legislative majore la nivel de industrie. Având în vedere intrarea în vigoare a directivei MIFID2 și a noilor măsuri ESMA, așteptăm cu nerăbdare să lucrăm îndeaproape cu clienții noștri pentru a-i ajuta în procesul de adaptare la noile reglementări, în același timp asigurându-le un grad sporit de protecție și un mediu de tranzacționare mai sigur și mai sănătos. De asemenea, vom continua dezvoltarea poziției noastre în România prin accesarea unor noi segmente de piață, diversificarea ofertei de instrumente financiare, extinderea echipei noastre și a cotei de piață.

În noua sa funcție, Irina Cristescu îl înlocuiește pe Bogdan Albu, care a ocupat funcția de director general al companiei timp de cinci mandate consecutive, între 2014 și 2018. Începând cu anul 2013, Bogdan a restructurat organizația la nivel local în vederea listării grupului la bursa din Varșovia și a repoziționat brandul XTB, ceea ce a condus la o îmbunătățire considerabilă a veniturilor pentru acționarii companiei. Pe parcursul mandatelor sale, numărul de clienți de retail al XTB a crescut cu 400% și sucursala din România a înregistrat cel mai bun ROI la nivelul grupului. Echipa coordonată de Bogdan Albu a adus România în topul țărilor cu cea mai rapidă creștere a portofoliului de clienți din întregul grup XTB. În aceeași perioadă, XTB a devenit un susținător important al inițiativelor și acțiunilor Autorității de Supraveghere Financiară din România în procesul de consolidare a pieței locale prin descurajarea practicilor neloiale de piață.

Irina face parte din echipa XTB încă de la înființarea sucursalei, în 2008 și am colaborat în strânsă legătură la conducerea companiei în ultimii ani. Irina înțelege foarte bine oportunitățile și provocările cu care se confruntă industria noastră în momentul de față și sunt ferm convins că va reuși să continue cu succes eforturile echipei XTB de a oferi cu profesionalism servicii și produse financiare de calitate unui număr din ce în ce mai mare de clienți, a declarat Bogdan Albu.

Irina Cristescu a avut oportunitatea de a asista și contribui la toate transformările prin care a trecut sucursala noastră din România în ultimii zece ani. Prin urmare, decizia numirii Irinei în poziția de director general al acestei sucursale vine sa susțină direcția în care se îndreaptă compania și strategia globală de a poziționa XTB ca un fintech care oferă un portofoliu variat de oportunități pentru toți investitorii care doresc să își ia investițiile în propriile mâini; avem convingerea că din noua ei poziție, Irina va implementa cu succes aceste transformări în România și va contribui la extinderea și consolidarea poziției companiei în regiunea Europei Centrale și de Est, completează Omar Arnaout, CEO XTB.

Primul obiectiv al Irinei Cristescu va fi extinderea echipei XTB România, proces determinat de creșterea portofoliului de produse și accesarea unui nou segment de piață. În a doua jumătate a anului 2018, XTB a pus la dispoziția clienților săi peste 2.000 de noi instrumente financiare, în special ETF-uri, acțiuni clasice internaționale de la companii precum Apple, Facebook, Google sau Tesla, dar și CFD-uri bazate pe monede virtuale precum Bitcoin, Ethereum sau Ripple. Recrutarea a început deja, compania fiind în prezent în proces de lărgire a diviziei de brokeraj.

O altă prioritate pentru anul 2019, este adaptarea la modificările peisajului juridic care reglementează industria, marcat în 2018 de intrarea în vigoare a directivei MIFID2, precum și de noile condiții impuse de ESMA (Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare și Piețe). Se așteaptă ca aceste schimbări legislative să îmbunătățească semnificativ practicile de piață, contribuind la crearea premiselor pentru consolidarea unei piețe mai mature.

Irina Cristescu și-a început cariera în XTB punând bazele înființării sucursalei și implementând primele procese în România în anul 2008, de pe poziția de Customer Care & Compliance Manager, pe care a ocupat-o între 2008 și 2013. Din 2014 până în 2018 a deținut funcția de director general adjunct. Noul director general XTB România deține un master în psihologie de la Universitatea Titu Maiorescu și a absolvit cursurile Facultății de Psihologie si Științele Educației din cadrul Universității din București și ale Facultății de Management Financiar din cadrul Universității Financiar Bancare din București.

X-Trade Brokers (XTB) este una dintre cele mai mari companii internaționale de brokeraj. Compania a fost înființată în Polonia în 2002, este prezentă în Europa și America Latină și este în proces de extindere în Africa de Sud și Asia. XTB este listată pe piața principală a Bursei de Valori din Varșovia din 2016 si are peste 400 de angajați la nivel de grup.

XTB oferă o gamă largă de produse de investiții, cu o expunere variată față de risc, precum acțiuni clasice internaționale, ETF-uri, CFD-uri și instrumente financiare derivate. Prin divizia de business instituțional XTB oferă tehnologie de tranzacționare și lichiditate pentru parteneri instituționali, bănci și alte companii de brokeraj, oferindu-le oportunitatea de a beneficia de acest portofoliu larg și diversificat de instrumente financiare.

În funcție de piața specifică în care activează, entitățile din grupul XTB sunt reglementate de instituții internaționale, cum ar fi Autoritatea de Conduită Financiară din Marea Britaniei (FCA) sau Autoritatea de Supraveghere Financiară din Polonia. În România, XTB funcționează sub supravegherea Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) începând din anul 2008.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0