J.C. Flowers & Co. și BERD au finalizat achiziția Piraeus Bank România

J.C. Flowers & Co. și BERD au finalizat achiziția Piraeus Bank România

BERD achiziționează o participație de 19%, Fondul de Investiții J.C. Flowers & Co. cumpără 76,1% din acțiuni, iar conducerea băncii va deține 4,9%

După cum cei prezenţi au putut afla chiar în cadrul Galei Bancheri de Top, în data de 27 iunie, JC Flowers și BERD au finalizat achiziția sucursalei românești a Piraeus Bank într-o acțiune de consolidare a sectorului bancar românesc.
BERD achiziționează o cotă de 19%, în timp ce J.C. Flowers & Co. cumpără 76,1% din acțiuni, aceasta fiind prima investiție a fondului american în România. Restul de 4,9% din acțiuni vor fi achiziționate de conducerea băncii.
Banca mamă, Piraeus Bank Group, una dintre cele patru bănci sistemice din Grecia, renunță la investițiile străine și vinde activele internaționale (non-core assets), ca parte a unei transformări cuprinzătoare a sectorului financiar grecesc, așa cum a fost convenită cu Comisia Europeană.
În România, Piraeus Bank este una dintre băncile importante de retail, oferind servicii financiare pentru mai mult de 300.000 de clienți, printr-o rețea de 100 de sucursale și agenții, cu peste 1.200 de angajați.
Noii acționari vor contribui cu resurse financiare și organizaționale, necesare extinderii operațiunilor băncii și a cotei sale de piață. Schimbarea acționariatului va contribui, de asemenea, la consolidarea sectorului financiar fragmentat din România.
BERD este o bancă multilaterală care promovează dezvoltarea sectorului privat și a inițiativei antreprenoriale în 38 de economii din trei continente. Este unul dintre cei mai mari investitori instituționali în România. Până în prezent, în România, Banca a investit aproape 8 miliarde de euro în peste 400 de proiecte. Doar anul trecut, BERD a investit 550 de milioane de euro în România. 93% din această finanțare a fost direcționată către sectorul privat.
J.C. Flowers & Co. este unul dintre liderii domeniului de private equity, dedicat investițiilor globale în industria serviciilor financiare. Fondat în 1998, J.C. Flowers & Co. a investit peste 15 miliarde de dolari în 53 de companii de portofoliu din 18 țări, într-o varietate de subsectoare ale industriei financiare, ce includ domeniul bancar, asigurări, reasigurări, servicii financiare specializate și servicii de management al activelor. J.C. Flowers & Co. gestionează active de aproximativ 6 miliarde de dolari și are birouri în New York și Londra.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0