Kaspersky ajuta companiile industriale sa economiseasca 1,7 milioane de dolari

Kaspersky ajuta companiile industriale sa economiseasca 1,7 milioane de dolari

Kaspersky a contribuit la economisirea a 1,7 milioane de dolari de catre unul dintre clientii sai – reprezentand o rentabilitate a investitiei de 135% (ROI) – prin utilizarea Kaspersky Industrial CyberSecurity for Networks, potrivit unui studiu comandat de Total Economic Impact™ (TEI) realizat de Forrester Consulting. In urma unui interviu cu clientul, un furnizor de energie electrica cu 400 de statii, Forrester a calculat economia pe baza beneficiilor, costurilor si riscurilor asociate investitiei, inainte de a proiecta o analiza financiara de trei ani. De la implementare, compania intervievata s-a confruntat cu zero incidente de securitate ca urmare a succesului solutiei.

Pentru a atinge nivelul de economie de 1,7 milioane de dolari, Forrester a luat in considerare riscul redus de brese de securitate cibernetica, riscul redus de deteriorare a echipamentelor si imbunatatirea programului de gestionare a activelor in raport cu costul licentelor Kaspersky Industrial CyberSecurity for Networks si costul instruirii angajatilor pentru a invata toate functiile solutiei. Reducerea riscului unei brese de securitate cibernetica si reducerea costurilor cu potentiala avariere a echipamentelor au fost calculate la o valoare de 2,9 milioane de dolari pe parcursul a trei ani, in timp ce costul licentelor si al instruirii a fost calculat la totalul de 1,2 milioane de dolari in aceeasi perioada.

„Pandemia a dus in mod clar la alegeri dure pentru companii, atunci cand vine vorba de reducerea costurilor si luarea deciziilor bugetare dificile. Aceasta analiza realizata de Forrester este, prin urmare, foarte eficienta pentru a scoate la iveala costurile neinvestirii in solutii de securitate cibernetica, care pot fi mult mai mari decat realizarea unei investitii inteligente si strategice in construirea unui nivel puternic de securitate cibernetica”, spune Alexander Moiseev, Chief Business Officer la Kaspersky.

„Am vazut, de asemenea, ca amenintarile cibernetice devin tot mai sofisticate si pot avea consecinte grave. Recentul atac cibernetic asupra Colonial Pipeline din SUA, care a dus la o intrerupere de sase zile, subliniaza potentialul daunator al atacurilor asupra infrastructurii critice. Este clar ca business-urile din sectorul industrial trebuie sa se asigure ca exista masuri de protectie stricte”, adauga Moiseev.

Kaspersky Industrial CyberSecurity for Networks ofera vizibilitate asupra activelor industriale, oferind alerte in caz de potentiale amenintari. Platforma realizeaza acest lucru prin descoperirea activelor, monitorizarea retelei si controlul integritatii si detectarea intruziunii, toate fara a afecta continuitatea si fara a avea o influenta daunatoare asupra proceselor critice.

Aflati mai multe despre studiul Forrester Total Economic Impact ™ (TEI) si rentabilitatea investitiei pe care KICS for Networks o aduce clientilor citind studiul complet aici.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0