kevin. garantează o investiție inițială de 10 milioane de dolari și urmărește să revoluționeze ecosistemul de plăți cu cardul din România

kevin. garantează o investiție inițială de 10 milioane de dolari și urmărește să revoluționeze ecosistemul de plăți cu cardul din România

kevin., o companie startup în fintech, care oferă o infrastructură unică de plată pentru vânzările online, fizice și prin dispozitive mobile, a garantat un capital nou în valoare de 10 milioane de dolari pentru o investiție inițială – una dintre cele mai mari din Europa. Investiția, care majorează capitalul total al companiei la 14 milioane de dolari, a fost coordonată de către OTB Ventures și Speedinvest, doi dintre cei mai importanți investitori în capitalul de risc din Europa în companiile tehnologice europene nou înființate.

„Experiența perfectă a clienților este elementul central al fiecărei plăți. Observăm o cerere uriașă pentru serviciile noastre, clienții văd acum că până la 40% din tranzacții sunt efectuate direct prin conturi bancare pre-conectate la aplicațiile mobile și peste 70% fac trecerea de la carduri la sistemul cont la cont (A2A) pentru plățile online. Sunt recunoscător echipei noastre de dezvoltatori de software fiindcă continuă să creeze un produs care le permite clienților noștri să beneficieze de un mediu de plată mai rapid și mai sigur”, a declarat Tadas Tamosiunas, CEO și co-fondator al companiei kevin.

kevin. a dezvoltat o soluție avansată de infrastructură de plată cont la cont, care permite înlocuirea rapidă a plăților costisitoare cu cardul cu plățile conectate direct la conturile bancare ale clienților, fără a utiliza serviciile unor furnizori terți. Potrivit lui Jindřich Benko, Leaderul kevin. pentru Europa Centrală, plățile cont la cont ale companiei vor revoluționa status quo-ul și vor promova mai multă inovație în ecosistemul de plăți.
„În România, plățile cu cardul reprezintă aproximativ 55% din toate tranzacțiile. Astfel, tehnologia noastră are potențialul de a remodela complet tabloul actual al plăților din țară, aducând un număr semnificativ de utilizatori mai aproape de transferurile bancare directe”, a comentat Benko.

Una dintre principalele zone de interes ale companiei kevin. sunt plățile prin dispozitive mobile și POS (punctul de vânzare), care vor permite clienților să plătească fără probleme din conturile lor bancare pentru bunuri din magazinele fizice prin terminalele de carduri existente care utilizează tehnologia NFC, în timp ce comercianții evită folosirea rețelelor de carduri și fac economii considerabile la comisioanele de tranzacție.

Infrastructura sa de plăți se bazează pe open banking – reglementată de Directiva europeană PSD2. Deși solicită tuturor băncilor și instituțiilor financiare să-și deschidă API-ul pentru furnizorii terți licențiați, kevin. dezvoltă doar conexiuni proprii cu băncile fără a utiliza agregatori terți, având experți interni care asigură tranzacții sigure și fluide.

„Atât comercianții, cât și partenerii noștri pot activa plățile cont la cont printr-un singur API, ajutându-i astfel să economisească sume semnificative legate de costurile și timpul de integrare, precum și de comisioanele de tranzacție”, a adăugat Benko.

Înainte de sfârșitul anului, kevin. își propune să-și mărească echipele locale pe ambele piețe, precum și să intensifice discuțiile cu comercianții și partenerii cu scopul de a pune și consolida bazele pentru dezvoltarea ulterioară a produsului. În ceea ce privește anul 2022, planurile companiei sunt și mai ambițioase.

„În prezent, la scară generală, România este una dintre piețele cu cea mai rapidă creștere în domeniul comerțului electronic și digital”, a spus Benko, „așadar, ne propunem să profităm de această oportunitate și să ne intensificăm dezvoltarea continuă prin construirea de noi relații cu comercianții și actorii consacrați de pe piața plăților, precum și consolidarea parteneriatelor noastre actuale.”

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0