Laborator destinat studenților Facultății de Transporturi, cea mai nouă investiție a Grup Feroviar Român, singura companie feroviară parteneră în proiectul „Campus Dual Politehnica București”

Laborator destinat studenților Facultății de Transporturi, cea mai nouă investiție a Grup Feroviar Român, singura companie feroviară parteneră în proiectul „Campus Dual Politehnica București”

Grup Feroviar Român, parte a GRAMPET Group, este singura companie feroviară parteneră în proiectul „Campus Dual Politehnica București”, inițiat de Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnică București (UNSTPB) și finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Alături de cei 14 parteneri ai proiectului, autorități locale, instituții de învățământ și companii, GFR sprijină crearea unui campus profesional integrat dedicat tinerilor dornici să urmeze un parcurs educațional cât mai relevant pentru piața muncii, aflată în continuă schimbare. În baza parteneriatului, GFR și UNSTPB vor inaugura, marți, 24 octombrie, Laboratorul GFR în cadrul Facultății de Transporturi, în urma unei investiții destinate facilitării accesului studenților la programe de studiu și soluții software performante necesare aprofundării cunoștințelor legate de industria feroviară din România.

Parteneriatul cu UNSTPB și Laboratorul GFR sunt cele mai noi inițiative ale GRAMPET Group care demonstrează angajamentul nostru față de viitorul industriei feroviare și, mai important, față de tinerii care își doresc o carieră în transporturi. Suntem hotărâți să stimulăm interesul pentru acest domeniu provocator, iar noul laborator GFR va oferi studenților acces la cunoștințele și instrumentele necesare pentru a reuși pe piața muncii. În același timp, știm că proiectul „Campus Dual Politehnica București” va avea un impact real pozitiv în mediul academic, dar și pentru industria feroviară din țara noastră, și suntem onorați să facem parte din acest program care permite operatorilor calificați să intervină ca formatori în programe de studiu adaptate tendințelor și nevoilor de pe piața muncii”, a declarat Gruia Stoica, președinte GRAMPET Group.

Finanțare de 30 de milioane de euro pentru „Campus Dual Politehnica București”

„Campus Dual Politehnica București” este coordonat de UNSTPB, în parteneriat cu Primăria Sectorului 6 București, Primăria Ciorogârla Ilfov, Consiliul Județean Ilfov; Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” București, Colegiul Tehnic de Poștă și Telecomunicații „Gheorghe Airinei” București, Liceul Tehnologic „Pamfil Șeicaru”, Ciorogârla (Ilfov); Grup Feroviar Român, Compania Națională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica”, Societatea Națională de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ, Alstom Transport, Tema Energy, Crystal System și CTE Trailers. 

Proiectul va atrage fonduri europene în valoare de 30 de milioane de euro pentru construirea de spații de învățământ și cercetare, cantină, cămin, hală multimodală pentru ateliere digitale și sport, dar și alte facilități dedicate studenților.

Înfiinţat în urmă cu peste 20 de ani, Grampet este astăzi cel mai mare grup privat cu specific feroviar și logistic din România şi din Europa Centrala si de Sud-Est. Structura sa acoperă în mod strategic întregul lanţ de soluții și produse de transport feroviar, oferind clienţilor săi o experienţă integrată la cel mai înalt nivel de competență: servicii de transport feroviar de marfă, construcţii, reparaţii şi modernizarea materialului rulant, producție de piese de schimb, închiriere de material rulant, transbordarea mărfurilor, servicii logistice, precum și soluţii inovatoare de IT pentru operatorii feroviari.

Compania sa fanion – Grup Feroviar Român (GFR) – este cel mai mare operator privat feroviar din România, cu o cotă totală de piață de aproximativ 30% şi o poziţie strategică în industrii cheie precum Petrol & Gaze, Construcții sau Agricultură. Totodată, peste 20% din transporturile realizate de GFR se desfășoară la nivel internațional. Operatorul are acorduri semnate cu celelalte companii-soră din grup, precum și cu operatori feroviari de stat și privați din Ungaria, Bulgaria, Moldova, Serbia, Cehia, Slovacia, Croația, Polonia, Austria și Germania.

Prin intermediul fabricilor Reva Simeria, Electroputere VFU Paşcani, Reloc Craiova și Electroputere VFU Craiova, Grupul Grampet acoperă o cotă importantă din piața reparatorie de material rulant din România.

În paralel, grupul desfăşoară o activitate intensă de cercetare şi dezvoltare de soluţii tehnice menite să ofere clienţilor o experienţă transparentă şi în timp real a serviciilor la care au acces. Astfel, Grupul Grampet a lansat un portal e-client în premieră în România, care facilitează gestionarea relațiilor cu companiile client, de la postarea unei comenzi până la facturare.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0