LIBERTY Galați lansează primul modula cademic GREENSTEEL

LIBERTY Galați lansează primul modula cademic GREENSTEEL

LIBERTY Galați,în parteneriat cu Universitatea Dunărea de Jos din Galați, lansează primul modul academic GREENSTEEL pentru studenții din România. Universitatea va integra modulul GREENSTEEL în programa sa din luna octombrie 2022, oferind studenților oportunitatea de a învăța despre schimbările climatice și despre tehnologiile avansate de producție a oțelului.
Inițiativa face parte din proiectul Academiei GREENSTEEL create de LIBERTY care vizează și alte universități de elită cu scopul de a consolida colaborarea dintre companie și comunitățile academiceși de cercetare științifică.

Modulul dezvoltat de specialiștii LIBERTY Galați cuprinde patru domenii de studiu: schimbările climatice, procesele tradiționale de fabricare a oțelului, noile tehnologii GREENSTEEL și unsegment în care studenții își pot dezvolta abilitățile profesionale, precum gândirea analitică, abilitatea de a lua decizii, comunicarea și colaborarea în echipă. Studențiivor avea ocaziasă învețe despre noile tehnologii GREENSTEEL: captareași stocarea dioxidului de carbon (CCS), reducereadirectă a fierului (DRI),utilizareaoptimă a fierului vechi în cuptoarele cu arc electric, utilizarea hidrogenului și a energiei regenerabile în industria siderurgică, având sprijinul experților din LIBERTY Galați.

Mihaela Vereș, Manager Resurse Umane la LIBERTY Galați, a declarat: „Pe măsură ce ne pregătim pentru industria viitorului, neutră în emisii de carbon, este important să colaborăm cu universități de elită din România pentru a pregăti specialiștii viitorului. În urmă cu doi ani, LIBERTY a semnat un parteneriat cu Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați pentru a elabora o serie de programe. Astăzi lansăm – în premieră – un modul GREENSTEEL pentru studenții care vor avea acces la o educație orientată spre viitor și la oportunități de carieră în industria oțelului. Noua generație va lucra într-o industriemodernă, digitalizată, automatizatăși sustenabilă, iar obiectivul nostru pentru studenți este să dobândească competențele tehnice și profesionale care îi vor ajuta în carieră.”

Prof.Dr. Lucian Georgescu, Rectorul Universității Dunărea de Jos a declarat: „În calitate de parteneri, suntem bucuroși să ne alăturăm LIBERTY Galați în călătoria către o industrie siderurgică cu amprentă neutră de carbon și să punem în centrul acesteia generațiile viitoare. Prioritatea universității noastre este să le asigurăm studențilornoi oportunități de învățare și dezvoltare. Cu această ocazie, doresc să îi încurajez pe tineri să contribuie activ la crearea unui viitor sustenabil.”

În iunie 2020, Sanjeev Gupta, Executive Chairman LIBERY Steel Group și GFG Alliance, și Prof. Dr. Lucian Georgescu, Rectorul Universității Dunărea de Jos, au semnat un Memorandum în vederea înființării Academiei GREENSTEEL, un proiect care își propune să dezvolte proiecte educaționaleși să încurajeze tinerii să se alăture industriei siderurgice pentru a contribui la dezvoltarea unor metode de producție sustenabile.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0