Libra Internet Bank oferă soluții de finanțare fermierilor și investitorilor din mediul rural în scopul accesării de fonduri europene, printr-un protocol încheiat cu AFIR

Libra Internet Bank oferă soluții de finanțare fermierilor și investitorilor din mediul rural în scopul accesării de fonduri europene, printr-un protocol încheiat cu AFIR

Libra Internet Bank și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) au semnat un protocol pentru facilitarea accesului la fondurile europene din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR), pentru perioada de tranziție 2021-2022.
Astfel, Libra Internet Bank oferă soluții adaptate de creditare fermierilor și altor investitori din spațiul rural, în vederea implementării proiectelor PNDR. În acest sens, Libra Internet Bank are deja încheiată o convenție de finanțare cu Fondul European de Investiții pentru sprijinirea proiectelor finanțate de AFIR, prin care se pot acorda credite pentru cofinanțarea proiectelor de investiții pe submăsurile PNDR 4.1, 4.1a, 4.2, 4.2a si 6.4, cu dobândă 0% pentru 70% din credit.
Totodată, prin protocolul încheiat cu AFIR, Libra Internet Bank pune la dispoziția clienților eligibili credite pentru prefinanțarea grantului aferent proiectelor, credite pentru cofinanțarea cheltuielilor eligibile, credite pentru finanțarea cheltuielilor neeligibile (inclusiv TVA), credite punte pentru prefinanțarea grantului sau scrisori de garanție bancară pentru prefinanțare (pentru avansul obținut din grant).
“Avem 9 ani de când ne-am specializat în agribusiness și o experiență vastă în facilitarea accesului la finanțare al companiilor, cu garantare din fonduri europene. În tot acest timp, Libra Internet Bank a devenit partenerul prin definiție al fermierilor și al proiectelor de investiții în agricultură, iar sprijinirea absorbției fondurilor europene în mediul rural se integrează în mod firesc în strategia noastră”, a declarat Emil Bituleanu, director general al Libra Internet Bank.
„Încercăm să convingem cât mai multe instituții financiare private să urmeze acest exemplu de parteneriat și să fie angrenate în susținerea dezvoltării mediului rural românesc. Beneficiarii noștri au nevoie de acces cât mai facil la surse de finanțare în condiții avantajoase pentru a-și susține atât partea de cofinanțare, cât și necesarul de lichidități”, a declarat Mihai MORARU, directorul general al AFIR.
Protocolul dintre Libra Internet Bank și AFIR susține creșterea accesului la finanțare al fermierilor, cooperativelor și societăților cooperative agricole, al grupurilor și organizațiilor de producători, precum și al IMM-urilor și întreprinderilor mari din spatiul rural, care au semnat un contract de finanțare cu AFIR sau care au fost selectați de către AFIR în vederea finanțării.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0