Linde Gaz România: Mai multe spitale din țară trec acum printr-un proces accelerat de modernizare a instalațiilor de furnizare a oxigenului medicinal

Linde Gaz România: Mai multe spitale din țară trec acum printr-un proces accelerat de modernizare a instalațiilor de furnizare a oxigenului medicinal

Linde Gaz, unul dintre cei mai importanți furnizori de gaze industriale și medicinale din România, a montat, începând cu luna martie, un număr important de instalații de distribuție a oxigenului pentru tratarea pacienților cu afecțiuni respiratorii, în special cazuri Covid-19. Efortul personalului din producție și al echipelor de proiectare și montaj s-a intensificat pentru a putea asigura echipamentele și stocurile necesare de gaze medicinale lichefiate sau îmbuteliate pentru spitalele din țară.

„Am reușit să instalăm în timp record rezervoare criogenice pentru oxigen medicinal și instalații de distribuție la spitale desemnate centre de tratare COVID-19 . Secțiile ATI din țară s-au pregătit și pentru o eventuală creștere bruscă a necesarului de oxigen pentru tratarea pacienților. Înțelegem preocuparea pentru asigurarea oxigenului medicinal pentru toți pacienții, reușind să oferim soluții adaptate nevoilor fiecărui spital care ne-a solicitat sprijinul”, a declarat Ciprian Islai, Director General Linde Gaz România.

„Am depus eforturi considerabile pentru  asigurarea continuității în producția de oxigen medicinal lichefiat în stațiile de îmbuteliere. Procedurile de lucru și echipamentele de protecție au fost adaptate, punând pe primul loc siguranța personalului propriu, personalului medical și a pacienților. Pentru evitarea oricăror sincope în aprovizionarea continuă cu oxigen a spitalelor am pregătit un număr suplimentar de recipiente și am lansat o campanie de colectare a buteliilor de oxigen Linde de la clienții care nu au nevoie de stocuri în această perioadă”, a subliniat directorul general Linde Gaz România.

Linde Gaz România a oferit, în acest interval, servicii pentru extinderea rețelelor de distribuție a oxigenului pentru mai mult de zece centre medicale care tratează pacienți cu Covid-19, la care se adaugă montarea unor rezervoare suplimentare, dublarea capacităților de vaporizare sau suplimentarea numărului de butelii.

Compania a mai livrat peste 50 de ventilatoare mecanice simple către autorități, ONG-uri și firme implicate în susținerea eforturilor medicilor. Specialiștii Linde Gaz România au oferit în același timp personalului medical pregătirea necesară pentru utilizarea conformă a acestor echipamente.

Printre spitalele care au trecut printr-un proces de modernizare sau de suplimentare a instalațiilor de aprovizionare cu oxigen medical se numără: Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Dr. Matei Balș, Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta, Spitalul Clinic Colentina, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, Spitalul Clinic Județean de Urgențe Sf. Spiridon din Iași, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, Spitalul Județean de Urgență Slobozia, Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Municipal Dr. Al. Simionescu Hunedoara sau Spitalul de Pneumoftiziologie din Bacău.

Despre Linde  

Linde este lider mondial în domeniul industriei de gaze și inginerie, cu vânzări în 2019 de 28 de miliarde de dolari (25 de miliarde de euro). Misiunea companiei este de a face lumea mai productivă, oferind soluții, tehnologii și servicii de înaltă calitate, care contribuie la succesul clienților și la susținerea și protejarea planetei.

Compania deservește o varietate de domenii și industrii: aerospațială, chimică, alimentară și băuturi, electronică, energie, medicină, prelucrătoare și metalurgică. Gazele industriale Linde sunt utilizate în nenumărate aplicații, de la oxigen în spitale pentru salvarea vieților, până la gaze de înaltă puritate și gaze speciale pentru fabricarea electronicelor, hidrogen pentru combustibili curați și multe altele. De asemenea, Linde oferă soluții de procesare a gazelor de ultimă generație pentru a sprijini extinderea clienților, îmbunătățirea eficienței și reducerea emisiilor.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0