Mihail Ion urmează să preia funcţia de Vicepreşedinte al Diviziei Pieţe de Capital, Servicii Bancare de Investiţii şi Planificare Financiară Personală a Raiffeisen Bank

Mihail Ion urmează să preia funcţia de Vicepreşedinte al Diviziei Pieţe de Capital, Servicii Bancare de Investiţii şi Planificare Financiară Personală a Raiffeisen Bank

Raiffeisen Bank anunţă o schimbare în echipa de conducere a băncii. Consiliul de Supraveghere l-a numit numit pe Mihail Ion la conducerea Diviziei Pieţe de Capital, Servicii Bancare de Investiţii şi Planificare Financiară Personală. Nominalizarea va deveni efectivă după obţinerea tuturor avizelor şi a autorizării din partea Băncii Naţionale a României. Până în prezent, Mihai a fost membru în conducerea executivă a băncii, în calitate de CFO (Chief Financial Officer), rol pe care l-a exercitat din mai 2017. În 20 de ani de carieră în echipa Raiffeisen, Mihail Ion a fost 10 ani CEO al subsidiarei Raiffeisen Asset Management.

„Sunt sigur că Mihai va face o treabă foarte bună ca vicepreşedinte al Diviziei Pieţe de Capital, Servicii Bancare de Investiţii şi Planificare Financiară Personală. Mihai este în echipa Raiffeisen de 20 de ani, cunoaşte bine bancă, a condus cu succes direcţii, divizii sau subsidiare ale grupului şi vine pe noua poziţie cu energie şi idei pentru succesul nostru în următorii ani. Crearea acestui rol extins, cu accent pe planificarea financiară, este parte din strategia noastră de a fi cei mai buni consultanţi pentru clienţii noştri şi pentru nevoile lor financiare. Îmi doresc să avem o echipă valoroasă de consiliere pentru clienţii noştri. Rămâne să ne completăm echipa de management cu un nou CFO, proces care se afla deja în derulare”, a spus Zdenek Romanek, preşedinte şi CEO la Raiffeisen Bank.

Nouă divizie va fi responsabilă şi pentru serviciile de private banking şi îşi propune să asiste clienţii persoane fizice din toate segmentele de venit să aibă o viaţă personală financiară cât mai bine administrată. “Vom dezvolta în continuare propunerea noastră de valoare pentru clienţii care doresc să stabilească şi atingă obiective financiare de termen scurt, mediu său lung, prin creşterea gradului de utilizare a produselor de economisire, invesire, pensii şi asigurări şi extinderea gamei de instrumente ce pot fi folosite în acest sens. Într-un context economic marcat de incertitudine şi inflaţie în creştere, planificarea finanţelor personale devine mai importantă decât oricând”, a spus Mihail Ion.

În acest moment conducerea executivă Raiffeisen Bank este formată din şase membri ai Directoratului: Zdenek Romanek – Preşedinte & CEO, Mihail Ion – Vicepreşedinte Pieţe de Capital, Servicii Bancare de Investiţii şi Planificare Financiară Personală, Vladimir Kalinov – Vicepreşedinte Retail, Cristian Sporiş – Vicepreşedinte Corporaţii, Mircea Busuioceanu – Vicepreşedinte Risc (CRO) şi Bogdan Popă, Vicepreşedinte Operaţiuni şi IT (COO).

Mihail Ion s-a alăturat echipei Raiffeisen Bank în februarie 2002 ca manager al departamentului de cercetare al Diviziei Trezorerie şi Pieţe de Capital. În 2005 devine preşedinte şi CEO la Raiffeisen Asset Management, poziţie pe care o ocupa timp de 10 ani.
Din 2015 revine în banca fiind director executiv în Divizia Corporaţii, ocupându-se de corporaţii medii şi sector public, iar din 2017 devine vicepreşedinte şi CFO al Raiffeisen Bank.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0