-->

Moody’s a revizuit în creștere la A2 ratingul acordat emisiunii de obligațiuni ipotecare a Alpha Bank Romania

Moody’s a revizuit în creștere la A2 ratingul acordat emisiunii de obligațiuni ipotecare a Alpha Bank Romania

Agenția internațională de rating Moody’s Investors Service a revizuit în creștere cu o treaptă, la A2 de la A3, ratingul acordat emisiunii de obligațiuni ipotecare lansată de Alpha Bank Romania.

Ratingul A2 reflectă, printre altele, calitatea foarte bună a portofoliului de credite ipotecare al Alpha Bank Romania, cadrul legal solid în domeniul obligațiunilor ipotecare, reziliența și stabilitatea băncii. Îmbunătățirea ratingului emisiunii de obligațiuni ipotecare vine după revizuirea în creștere a ratinguluiacordat depozitelor pe termen lung ale Alpha Bank Romania.

Emisiunea de obligațiuni ipotecare lansată în 2019 de Alpha Bank Romania pe piața locală este prima de acest fel din România și este listată la Luxembourg Stock Exchange și la Bursa de Valori București.

Prin lansarea în 2019 a programului de obligațiuni ipotecare, Alpha Bank Romania a deschis un nou capitol în dezvoltarea pieței financiare locale. Obligațiunile ipotecare reprezintă o soluție de finanțare des întâlnită pe piețele financiare internaționale, prin care banca emitentă urmărește săîși diversifice sursele de finanțare, cât și să scadă costul mediu al acestora, atrăgând noi fonduri pentru dezvoltarea și extinderea activităților sale.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0