Moody’s acorda ratingul Baa2 pentru prima emisiune de obligatiuni ipotecare anuntata de Alpha Bank Romania

Moody’s acorda ratingul Baa2 pentru prima emisiune de obligatiuni ipotecare anuntata de Alpha Bank Romania

Agentia Moody’s a acordat ratingul Baa2, categoria “investment grade” (recomandat pentru investitii) pentru prima emisiune de obligatiuni ipotecare in valoare de 200 mil. euro din cadrul Programului anuntat de banca.

Ratingul obligatiunilor ipotecare ce urmeaza sa fie emise de Alpha Bank Romania este cu o treapta peste ratingul suveran al Romaniei (Baa3), reflectand calitatea foarte buna a creditelor din portofoliul bancii.

Obligatiunile emise in cadrul Programului sunt garantate cu un portofoliu de creante decurgand din contractele de credit ipotecar/de investitii imobiliare aflate in derulare, fara ca emisiunea de obligatiuni ipotecare sa atraga modificari in privinta termenilor contractuali agreati anterior cu clientii bancii sau a garantiilor aferente contractelor de credit.

Alpha Bank Romania a anuntat ieri lansarea Programului de obligatiuni ipotecare in valoare de 1 miliard euro. Acesta este primul program de obligațiuni ipotecare din Romania. Alpha Bank intentioneaza sa listeze obligatiunile emise in cadrul Programului atat pe Bursa din Luxemburg, cat și pe Bursa de Valori Bucuresti.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0