Mușat & Asociații a consiliat grupul Sika AG cu privire la aspectele de drept românesc ale achiziției grupului Master Builders Construction Chemicals (MBCC), o tranzacție în valoare de 5,3 mld. euro

Mușat & Asociații a consiliat grupul Sika AG cu privire la aspectele de drept românesc ale achiziției grupului Master Builders Construction Chemicals (MBCC), o tranzacție în valoare de 5,3 mld. euro

Mușat & Asociații a consiliat grupul elvețian Sika AG, specializat în produse chimice pentru construcții, cu privire la aspectele de drept românesc ale achiziției în valoare de 5,3 miliarde euro a grupului Master Builders Construction Chemicals (MBCC) de la Lone Star Funds, o firmă internațională cu capital privat. 

Tranzacția a implicat și vânzarea afacerii MBCC în domeniul aditivilor pentru beton către investitorul internațional de capital privat Cinven. Aceasta reprezintă cea mai mare achiziție din istoria de 113 ani a Sika și a fost finalizată la data de 2 mai 2023.   

MBCC, cu sediul în Mannheim, Germania, este fosta divizie de produse chimice pentru construcții a BASF. Aceasta este un furnizor global de produse chimice pentru construcții și soluții pentru industria construcțiilor, cu 7.500 de angajați, operațiuni în peste 60 de țări și vânzări anuale în valoare de 2,7 miliarde euro. 

În 2019, BASF a vândut MBCC investitorului financiar Lone Star. În noiembrie 2021, Lone Star a semnat un acord de vânzare a MBCC către Sika. Divizia de aditivi cedată către Cinven include unități de producție și birouri de vânzări în 36 de țări, cu peste 1.600 de angajați și vânzări anuale de 900 milioane euro.  

Echipa Mușat & Asociații a fost condusă de Monia Dobrescu (Partener) și formată dintr-un număr de avocați colaboratori experimentați, printre care: Mădălina Trifan (Managing Associate), Dragoș Lungu (Managing Associate), Simona Anton (Managing Associate), Oana Lupu (Managing Associate), Ana Maria Abrudan (Managing Associate), Cristian Cepeși (Senior Associate), Șirin Omer (Senior Associate) și Evelina Stoian (Associate).

Despre Mușat & Asociații 

Numele Mușat & Asociații este sinonim cu excelența în practica avocaturii de business din România. De peste 30 de ani, Mușat & Asociații acordă servicii de consultanță în toate sectoarele avocaturii de business, incluzând fuziuni & achiziții, privatizări, drept bancar, energie & resurse naturale, concurență, drept societar, telecomunicații & IT, dreptul muncii, fiscalitate, piețe de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale. 

Mușat & Asociații este recunoscută ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din România, iar publicațiile internaționale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomandă cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pieței avocațiale, mulți dintre avocații firmei fiind la rândul lor nominalizați de aceste publicații ca făcând parte din elita avocaturii de business din România.

În 2022, Mușat & Asociații a fost desemnată câștigătoarea premiilor pentru ariile de practică Fuziuni și Achiziții (M&A), Litigii și Farma, acordate în cadrul Galei Romanian Legal Awards, organizate de “Legal Marketing”. Au fost recunoscute performanțele echipei noastre de M&A din anul 2021, în continuarea premiilor acordate pentru anii 2020 și 2019, an în care Mușat & Asociații a fost desemnată și Firma anului în avocatură din România.

De asemenea, în 2022, Mușat & Asociații a câștigat premiul „Firma de avocatură a anului în Europa de Est”  în cadrul galei organizate în Londra de LMG Life Sciences Awards, unul dintre cele mai prestigioase ghiduri care premiază firmele de avocatură și avocații ce se află în spatele celor mai inovatoare și provocatoare proiecte juridice din EMEA, SUA și Canada, împreună cu companiile sale surori International Financial Law Review, Benchmark Litigation, Managing IP, Expert Guides și ITR.

În 2020, Mușat & Asociații a câștigat premiul „Firma de avocatură a anului în ariile Fuziuni & Achiziții, Achiziții Publice și Farma”, distincție acordată de reputata publicație “The Times Legal Innovation” firmelor de avocați din România care au obținut performanțe deosebite în anul de referință.

În 2019, Mușat & Asociații a câștigat premiul “Firma de avocatură a anului în România”, distincție acordată de “The Times Legal Innovation”, precum și alte premii, acordate pentru ariile de practică Fuziuni și Achiziții, Achiziții Publice și Drept Penal.

În 2018, Mușat & Asociații a câștigat premiul pentru cea mai mare tranzacție M&A în domeniul Farma în România, pentru asistența acordată Dr. Max în achiziția grupului A&D Pharma, precum și alte premii, acordate pentru ariile de practică Fuziuni și achiziții/Privatizare, Infrastructură și PPP/Achiziții Publice și Drept Penal. 

În 2016, Mușat & Asociații a câștigat premiul pentru cea mai mare tranzacție în domeniul energiei pentru asistența acordată Sterling Resources în procesul de vânzare a operațiunilor din România către Carlyle International Energy Partners, precum și premiul pentru cea mai mare tranzacție din HORECA pentru asistarea Premier Capital în achiziționarea McDonald’s în România. Distincțiile au fost oferite de Ziarul Financiar, în cadrul Galei Avocaților 2016, ediția a VII-a.

În 2015, Mușat & Asociații a câștigat premiul “Firma de avocatură a anului în România”, distincție acordată anual de reputata publicație britanică “The Lawyer” firmelor de avocați din Europa care au obținut performante deosebite în anul de referință.

În anul 2013, Mușat & Asociații a fost desemnată „Casa de avocatură a anului în România”, de către International Financial Law Review, fiind pentru a doua oara când Mușat & Asociații își adjudecă acest valoros premiu, după distincția primită în 2011, anul în care România a fost inclusă pentru prima dată în lista țărilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR). 

În 2012, Mușat & Asociații a câștigat premiul Gold Award la categoria „Cea mai bună casă de avocatură din Europa Centrală și de Est”, distincție acordată de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente înregistrate în România de echipa de avocați Mușat & Asociații în ceea ce privește evoluția portofoliului de mandate în practica de fuziuni & achiziții și strategia de management adoptată.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0