NNDKP obține anularea unei amenzi aplicate de Consiliul Concurenței unui important furnizor din domeniul alimentar

NNDKP obține anularea unei amenzi aplicate de Consiliul Concurenței unui important furnizor din domeniul alimentar

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a reprezentat cu succes un important furnizor local din domeniul alimentar în anularea unei amenzi contravenționale aplicate de Consiliul Concurenței ca urmare a unei investigații inițiate în anul 2009 pentru pretinse înțelegeri anticoncurențiale încheiate între o serie de furnizori și retaileri ce activează pe piața autohtonă a comercializării produselor alimentare. 

Instanța de judecată a validat argumentele de nelegalitate ale deciziei Consiliului Concurenței susținute de NNDKP. Litigiul a presupus soluționarea unor multiple aspecte sensibile atât de dreptul concurenței, cât și de drept procesual civil, implicând, totodată, și dezlegări obligatorii ale Curții de Justiție a Uniunii Europene și Curții Constituționale. 

Echipa NNDKP care a reprezentat clientul în acest litigiu a fost coordonată de Sorina Olaru (Partener) și le-a inclus pe Daniela Savin (Asociat Manager) și Andreea Ciubotaru (Asociat), din cadrul practicii de Soluționare a Disputelor, precum și pe Anca Diaconu (Partener) din cadrul practicii de Dreptul Concurenței, Ajutor de Stat și Drept UE.

„Suntem foarte bucuroși că decizia instanței de judecată este una favorabilă clientului nostru. Aceasta reflectă perseverența în căutarea și susținerea tezelor juridice adecvate, forța argumentelor juridice ale echipei noastre și validează angajamentul clientului în respectarea normelor legale aplicabile. Încrederii clientului în abilitățile noastre pentru reprezentarea într-un litigiu complex, dintr-o industrie cu asemenea greutate, i s-au adăugat eforturile constante și neobosite ale colegilor care au contribuit la succesul dosarului, cărora le mulțumesc și pe care îi felicit și pe această cale”, a spus Sorina Olaru, Partener, NNDKP.

Echipa de Soluționare a Disputelor a NNDKP este una dintre cele mai puternice din România în domeniul litigiilor, arbitrajelor și a altor proceduri de soluționare a disputelor. Confirmarea statutului său vine și prin plasarea practicii pe prima poziție în clasamentele realizate de ghidurile internaționale de renume precum Chambers and Partners și The Legal 500.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0