Norofert se pregătește pentru un viitor sustenabil și devine prima companie de pe AeRO cu rating ESG

Norofert se pregătește pentru un viitor sustenabil și devine prima companie de pe AeRO cu rating ESG

Norofert SA (Simbol BVB:NRF), principalul producător de inputuri organice și jucător cu experiență pe piața agricolă, devine prima companie listată pe piața AeRO operată de Bursa de Valori București care lansează un raport de sustenabilitate și impact asupra mediului, însoțit de un rating ESG. Strategia principală a companiei pentru reducerea emisiilor gazelor cu efect de seră este producția de inputuri pentru agricultura ecologică, care nu folosesc gaz pentru sinteză, ci materii prime organice. Asftel, față de inputurile din agricultura convențională, inputurile ecologice oferă din start un avantaj pentru reducerea gazelor cu efect de seră, dar mai ales contribuie la o biodiversivitate optimă în sol. De asemenea, ferma companiei de 1.000 ha de la Zimnicea, operată în regim ecologic, este un activ important pentru reducerea amprentei de carbon.

Cu un obiectiv clar de dezvoltare a pieței agriculturii ecologice, într-un mod profitabil și sustenabil față de sol și resursele sale naturale, compania a decis să facă un pas strategic și să realizeze un raport și rating independent ESG. Astfel, Norofert a apelat pentru evaluare la Sustainalytics, Morningstar, una dintre principalele firme independente de cercetare, rating și analiză ESG din lume, de la care compania a primit un scor ESG de 35,8 pentru primul an de raportare și rating. Norofert ocupă, prin acest calificativ, poziția 17 din 56 de companii din sub-industria agro-chimică analizate la nivel global. Raportul integral poate fi consultat la acest link: https://norofert.ro/investitori/sustenabilitate.

„Norofert a setat un nou standard pentru raportările non-financiare în rândul companiilor listate pe segmentul AeRO al Bursei de Valori București, prin generarea, în mod voluntar, a unei analize ESG și obținerea unui rating acordat de Sustainalytics. Rezultatul este unul bun și ne indică practic unde ne aflăm, dar și care sunt pașii concreți pe care trebuie să-i urmăm în procesul nostru de creștere sustenabilă. Totodată, raportul aduce un grad mai mare de transparență și claritate cu privire la modelul nostru de afaceri. Ne propunem să devenim o companie cu impact pozitiv în industrie, având ca țel neutralitatea climatică în operațiuni, conform cerințelor ESG”, a declarat Alex Cristescu, Membru Consiliu de Administrație, Norofert Group.

Criteriile ESG pentru evaluarea companiilor de către Sustainalytics au fost create în mare parte pentru companii mari și mature. Evaluarea ESG a analizat impactul guvernanței corporative, nivelul de carbon din operațiuni, emisiile și deșeurile, folosirea resurselor, capitalul uman, relația cu comunitatea, etica în afaceri, impactul produselor și serviciilor în mediu și social, guvernanța produselor, sănătatea și securitatea muncii.

Majoritatea companiilor din baza de date a Sustainalytics au o evaluare de piață de peste 1 miliard de euro, unele atingând cifre de zeci de miliarde, cu programe orientate spre mediu și societate, active în unele cazuri de decenii, cu bugete mari și guvernanță corporativă asigurată de lideri în industrie cu experiență de zeci de ani. Sub-industria în care Norofert activează are un grad foarte mare de risc, respectiv 59,3. Doar 10 companii din cele 56 au un rating ESG mediu, adică un rating sub 30. Totodată, Norofert se aliniază obiectivelor de dezvoltare durabilă ale ONU, aflate pe Agenda 2030, și poate contribui și influența pozitiv o parte dintre acestea.

Acțiunile Norofert Group sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București începând cu 3 martie 2020 și se tranzacționează sub simbolul NRF. Compania are o capitalizare de piață de peste 142 milioane de lei, iar începând cu data de 11 octombrie 2021, acțiunile NRF sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de BVB pentru această piață.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0