Noul analizor de rețea vectorial high-end R&S ZNA combină performanțele deosebite de RF cu un concept de operare unic

Noul analizor de rețea vectorial high-end R&S ZNA combină performanțele deosebite de RF cu un concept de operare unic

Rohde & Schwarz introduce R&S ZNA, aparţinând unei noi generații de analizoare de rețea vectoriale high-end care oferă performanțe remarcabile în domeniul RF și un concept de hardware unic care simplifică configurarea măsurătorilor. Stabilitatea excelentă a măsurătorilor și zgomotul redus de urmărire permit utilizatorilor să efectueze măsurători precise asupra componentelor și modulelor active și pasive. Datorită abordării sale inovatoare, bazate pe tehnologie centrată în jurul DUT, acest prim dispozitiv din lume de analiză a rețelelor vectoriale cu operare tactilă, reduce la minimum timpul de configurare.

Rohde & Schwarz prezintă noul analizor de rețea vectorial R&S ZNA, o platformă de testare universală puternică pentru caracterizarea DUT-urilor active și pasive. Cele două modele ale R&S ZNA26 (de la 10 MHz până la 26,5 GHz) și R&S ZNA43 (de la 10 MHz până la 43,5 GHz) oferă o gamă dinamică remarcabilă de 146 dB (typ.) si un zgomot pe trasa de 0,001 dB la o lățime de bandă de 1 kHz. Aceste două caracteristici sunt esențiale pentru măsurătorile efectuate pe filtrele cu atenuare de rejecţie ridicată. Cu conceptul său unic de hardware, R&S ZNA poate efectua măsurători pe mixer pentru RF și IF în paralel, cu o viteză de măsurare de două ori mai mare decât în cazul abordării convenționale. Caracterizarea amplificatoarelor devine ușoară, asigurând o gamă de variaţie a semnalului de 100 dB, un generator de impulsuri și un modulator pe portul de testare, capabilități versatile de măsurare a intermodulării și funcționalitate de tip analizor de spectru.

Conceptul hardware unic, cu patru surse independente și două LO-uri

R&S ZNA oferă patru surse interne, având coerenţă de fază, opt receptoare paralele și două oscilatoare locale interne (LOs). Acest lucru simplifică setările de testare pentru caracterizarea dispozitivelor de conversie a frecvenței, a amplificatoarelor și chiar a modulelor T/R complexe, care necesită conectarea o singură dată a DUT-ului. Utilizatorii pot efectua măsurători de pierderi de conversie cu corecţie vectorială, măsurători ale întârzierilor de fază şi de grup reducând la jumătate timpul necesar în cazul abordării convenționale și fără a fi nevoie de un mixer de referință.

Abordare DUT-centrică în scopul obţinerii celei mai bune experiențe a utilizatorilor

R&S ZNA oferă o abordare unică, axată pe DUT, pentru a simplifica configurația măsurătorilor. Utilizatorul selectează mai întâi tipul de DUT (de exemplu, mixer sau amplificator) și apoi este ghidat pas cu pas in configurare la setarea de testare dorită. Această soluție accelerează în mod semnificativ și facilitează setările de testare. Alternativ, utilizatorii pot opta pentru abordarea convențională și pot configura măsurătorile în mod individual, oferind o flexibilitate ridicată pentru a efectua chiar și cele mai dificile sarcini de măsurare.

 

Interfața touch modernă înlocuiește panoul de tip tastatură

R&S ZNA este primul analizor de rețea vectorial cu operare touch prin folosirea unui ecran touchscreen de 12.1″ ca ecran principal și un al doilea ecran tactil de 7 ” ce inlocuieşte panoul de taste. Împreună cu abordarea DUT-centrică, al doilea touchscreen oferă utilizatorului o experiență fără precendent.

Noile analizoare de rețea R&S ZNA26 și R&S ZNA43 sunt disponibile de la Rohde & Schwarz. Pentru mai multe informații, accesati linkul de mai jos:

https://www.rohde-schwarz.com/product/zna

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0