O nouă ediţie a proiectului „Studenţii de azi profesioniştii de mâine”

Afis CMC II Varianta 2Deschiderea conferinţei a fost realizată de către dl prof. univ. dr. Nicolae Istudor, în calitate de Prorector al ASE Bucureşti, cu scopul de a evidenţia importanţa dezvoltării centrelor de carieră şi a proiectelor de consiliere profesională pentru studenţi. Domnul prorector a comunicat reprezentanţilor mediului de afaceri nivelul înalt de pregătire al studenţilor universităţii şi disponibilitatea pentru colaborare, prin implicarea instituţiei în cercetări aplicative în diferite domenii economice. Tot în debutul evenimentului, dna conf. univ. dr. Liliana Crăciun, Coordonator Activităţi Partener P5-ASE, a realizat trecerea în revistă a obiectivelor, activităţilor şi beneficiilor proiectului „Studenţii de azi profesioniştii de mâine”.

Studenţii din grupul ţintă au primit ghiduri practice de consiliere şi au avut ocazia să interacţioneze cu reprezentanţi ai mediului de afaceri, obţinând informaţii valoroase cu privire la competenţele profesionale solicitate pe piaţa muncii, profilul candidatului ideal în diferite industrii şi direcţiile de urmat pentru construirea unei cariere de succes.

Dl Sorin Mîndruțescu, Country Leader, Oracle România, a prezentat tendinţele pieţei IT la nivel naţional, oferta de joburi în domeniu, strategia de recrutare şi programele de formare a competenţelor dezvoltate de companie.

Dl Andrei Romanescu, ABSL Romania Board Member și Director General HP GeBOC, a subliniat determinanţii unei cariere de succes şi multiplele oportunităţi de dezvoltare profesională în industria de servicii pentru afaceri în România.

Dna Anca Georgescu, Director Executiv Resurse Umane, grupul de companii Telekom Romania, a subliniat importanţa dezvoltării personale în carieră şi a oferit cateva dintre ingredientele succesului profesional în contextul digitalizării.

Dl Sorin Mititelu, Chief Executive Officer, BCR Asigurări de Viață Vienna Insurance Group, a avansat ideea individului privit ca „marfă“ pe piaţa forţei de muncă, a cărei valoare trebuie să crească în timp, prin eforturi profesionale susţinute.

Dna Mihaela Petrache, Human Resources Manager, Athénée Palace Hilton Bucharest, a evidenţiat utilitatea programelor de internship ca puncte de legătură între teorie şi practică, precum şi importanţa vocaţiei pentru parcursul profesional.

Dl Cristian Ofițeru, Director General, CEVA Logistics România, a prezentat dinamica şi pragmatismul procesului de recrutare în domeniul logistic, oportunităţile de practică şi carieră oferite de companie.

Dna Alina Gheuca, Manager, HR Business Advisor, KPMG în România, a accentuat importanţa efortului disciplinat şi a pasiunii pentru evoluţia profesională, prezentând programele de internship şi burse pentru excelenţă ale companiei.

Dna Alina Moscu, Șef Serviciu Resurse Umane, British American Tobacco Romania, a descris principiile corporaţiei, factorii care conduc la performanţă în carieră şi rolul experienţei internaţionale în atragerea atenţiei angajatorilor.

Dna Ana-Maria Ionaș, Human Resources Manager, Asseco SEE SRL, a redat valorile companiei, profilul candidatului ideal, bazat pe competenţe comportamentale şi procesul de recrutare pentru poziţiile de junior în companie.

Dna Irina Dima, Strategy, Planning & Operations Manager, Sales Operations, HP GeBOC, a subliniat comportamentele obligatorii pentru reuşita în mediul corporate, strategia companiei în domeniul recrutării şi trendurile legate de locurile de muncă.

Dna Monica Durău, Recruitment Consultant, Expert consiliere-orientare, GI Group Staffing Company a prezentat importanţa activităţilor de consiliere desfăşurate în proiect de membrii grupului ţintă, pentru facilitarea integrării lor pe piaţa muncii.

Evenimentul s-a încheiat printr-o sesiune de întrebări şi răspunsuri între studenţi, speakeri din companii şi echipa de management şi implementare a proiectului.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 1