Oferta Publică Inițială a Aquila a fost subscrisă de investitori în proporție de 100%

Oferta Publică Inițială a Aquila a fost subscrisă de investitori în proporție de 100%

Aquila Part Prod Com, lider de piață în domeniul distribuției bunurilor de larg consum,  anunță că oferta sa publică inițială a fost subscrisă în proporție de 100%. Prețul final de ofertă în cadrul Ofertei Publice Inițiale a fost stabilit la 5,5 RON/Acțiune.

Urmare a închiderii cu succes a Ofertei și potrivit Prospectului, Aquila va solicita admiterea tuturor acțiunilor emise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori București („BVB”), categoria Premium.

”Aquila a efectuat o majorare de capital de 367 milioane RON (echivalent a 74 milioane EUR) printr-o ofertă publică inițială, aceasta fiind cea mai mare ofertă publică primară efectuată de o companie cu acționariat privat prin Bursa de Valori București. Finalizarea cu succes a Ofertei Publice și încrederea acordată astfel de investitori ne oferă posibilitatea de a continua drumul extinderii și consolidării afacerii Aquila la un alt nivel. Interesul crescut al investitorilor ne confirmă viziunea și activitatea derulată în cei peste 26 ani de la înființare, fiind conștienți că echipa, munca susținută, spiritul antreprenorial și parteneriatele pe termen lung sunt ingredientele necesare în afaceri pentru dezvoltare și atingerea obiectivelor. Ne putem astfel consolida poziția de lider și diversifica și ne putem crește cota de piață și profitabilitatea, aducând astfel valoare investitorilor noștri. Piața distribuției și a bunurilor de larg consum în general cunosc schimbări continue, generate de noile tehnologii, de schimbarea trendurilor de consum și de cerințele tot mai importante din domeniul sustenabilității, iar noi suntem conștienți că doar jucătorii importanți, bine organizați și agili vor prospera în acest mediu plin de provocări”, a declarat Jean Dumitrescu, Investor Relations Director, Aquila.

Oferta AQUILA a constat în vânzarea unui număr de maximum 66.666.800 acțiuni nou emise, reprezentând 50% din numărul total de acțiuni emise de Societate. Toate acțiunile emise au fost subscrise. Compania va folosi cea mai mare parte a fondurilor pentru achiziționarea de companii care dețin branduri importante pe piața bunurilor de larg consum și ale unor companii de distribuție cu portofolii de produse complementare gamei oferite de Aquila. Compania mai are în plan să folosească o parte din fonduri pentru capitalul de lucru, digitalizarea operațiunilor, creșterea trasabilității și productivității și dezvoltarea brandurilor proprii.

Perioada de subscriere s-a derulat între 08 noiembrie și 16 noiembrie 2021 și a fost structurată în două tranșe, o tranșă de acțiuni destinată investitorilor de retail și una celor instituționali. Prețul acțiunilor a fost stabilit între 5,5 lei/acțiune și 6,5 lei/acțiune, investitorii de retail putând subscrie la prețul maxim de 6,5 lei/acțiune.

Urmare a închiderii cu succes a Ofertei, prețul final pentru fiecare acțiune este de 5,5 lei preț valabil pentru ambele categorii de investitori anterior menționați.

Conform aprobărilor anterioare, tranzacționarea acțiunilor Aquila (simbol de piață „AQ”) pe piața reglementată a Bursei de Valori București este așteptată să demareze în luna decembrie 2021.

SSIF Swiss Capital S.A. a acționat în calitate de Intermediar al Ofertei, în vreme ce SSIF TradeVille S.A. și SSIF BRK Financial Group S.A. au făcut parte din grupul de distribuție. Firma de avocatura Schoenherr și Asociații  a asigurat asistența juridică pe tot parcursul proiectului în strânsă colaborare cu coordonatorul departamentului juridic Aquila, Radu Vasilescu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0