OMNIASIG a înregistrat în 2023 prime brute subscrise de  aprox. 2,4 miliarde lei

OMNIASIG a înregistrat în 2023 prime brute subscrise de aprox. 2,4 miliarde lei

  • Primele brute subscrise au înregistrat o creștere de aprox. 12% față de anul anterior, cu evoluții solide pe liniile de asigurări SĂNĂTATE, CASCO, PROPERTY, RĂSPUNDERE CIVILĂ GENERALĂ și CĂLĂTORIE;
  • Valoarea totală a despăgubirilor plătite de companie în acest interval a fost de aprox. 1,2 miliarde lei.
  • Număr total de polițe de asigurare încheiate în 2023:  1,6 milioane

OMNIASIG Vienna Insurance Group a încheiat anul 2023 cu rezultate solide pe principalele linii de business. Strategia companiei de creștere sustenabilă, prin permanenta îmbunătățire și adaptare a produselor și serviciilor, a condus la o creștere a primelor brute subscrise de aprox. 12% față de anul 2022.

Compania continuă să se adapteze mediului macroeconomic volatil prin digitalizare, diversificarea portofoliului și prin alinierea la practici ce vizează o dezvoltare inovativă în toate ariile de activitate.

Astfel, în 2023, compania a înregistrat prime brute subscrise de aprox. 2,4 miliarde lei. Totodată, valoarea totală a despăgubirilor plătite a fost în creștere față de anul anterior, ajungând la o valoare de aprox. 1,2 miliarde lei.

„Anul 2023 a adus multe provocări pentru piața asigurărilor din România, iar abordarea noastră strategică s-a bazat pe o creștere organică și echilibrată. Pentru noi, anul trecut a fost despre apropierea față de clienți, despre înțelegerea și adresarea nevoilor acestora și, mai ales, despre adaptarea companiei la noi tendințe. Am trecut printr-un proces de re-poziționare de brand, care rezonează mai mult și cu noile generații, am implementat fluxuri digitale prin care am eficientizat interacțiunea clienților și partenerilor cu OMNIASIG, îmbunătățindu-ne constant produsele și serviciile. Totodată, în 2023, ne-am definit și mai clar strategia noastră ESG (Environment, Social, Governance), prin care ne manifestăm intenția de a ne alinia la standardele de sustenabilitate. Am continuat eforturile noastre și pe partea de educație și educație financiară, prin organizarea diferitelor proiecte cu impact asupra comunităților defavorizate. În 2023 ne-am consolidat strategia pentru un business sustenabil, de încredere, care să răspundă nevoilor actuale ale pieței, angajându-ne și în anii următori să implementăm măsuri ce vor optimiza aspecte importante ale activității noastre.”, a declarat Mihai Tecău, Președinte Directorat OMNIASIG Vienna Insurance Group. 

Linia PROPERTY (asigurările de incendiu și calamități naturale) a avut una dintre cele mai importante creșteri, de peste 20% în 2023, față de anul anterior, cu subscrieri de aprox. 370 milioane lei. 

Linia asigurărilor de SĂNĂTATE a continuat să crească și în 2023, ajungând la o valoare a primelor brute subscrise de aprox. 80 milioane lei, reprezentând o creștere de peste 10%.  

Asigurările auto, CASCO și RCA, au înregistrat o creștere agregată a primelor brute subscrise de aprox. 10% față de anul 2022, valoarea acestora pentru anul 2023 ridicându-se la aprox. 1,6 miliarde lei. Valoarea despăgubirilor plătite pe cele două linii în acest interval, cumulat, a crescut cu peste 8%, ajungând la aprox. 1 miliard lei.

Pe linia asigurărilor de RĂSPUNDERE CIVILĂ GENERALĂ, creșterea față de 2022 a fost de aprox. 20%, iar subscrierile au ajuns la o valoare de aprox. 120 milioane lei.

Rezultate în creștere au fost înregistrate și pe linia asigurărilor de CĂLĂTORIE, unde nivelul subscrierilor a fost de aprox. 20 milioane lei, cu aprox. 40% mai mult decât în 2022. Valoarea despăgubirilor plătite pe această linie a crescut și ea, cu aprox. 55%. 

OMNIASIG evaluează, începând cu anul 2015, nivelul calității serviciilor oferite clienților prin sistemul de măsurare Net Promoter Score (NPS) validat la nivel internațional. Astfel, clienții care au avut un dosar de daună la OMNIASIG sunt rugați să evalueze experienţa avută şi modalitatea de instrumentare a daunei, satisfacţia asiguratului şi calitatea serviciilor oferite fiind măsurate într-un sistem eficient, pe o scală de la 1 la 10. Rezultatul NPS cumulat în anul 2023 a fost de 89,45%.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0