OMRO IFN, prima instituție financiară de microfinanțare din România care încheie parteneriat cu BNP Paribas

OMRO IFN, prima instituție financiară de microfinanțare din România care încheie parteneriat cu BNP Paribas

OMRO IFN, compania care sprijină micii antreprenori români prin finanțări, încheie un parteneriat cu BNP Paribas, marcând prima colaborare dintre liderul bancar la nivelul Uniunii Europene și o instituție financiară de microfinanțare din România. Prin acest parteneriat, OMRO și platforma sa digitală de creditare, Filbo, obțin 7 milioane de RON fonduri negarantate, dintre care 5 milioane cu o maturitate pe termen mediu și 2 milioane pe termen scurt.

OMRO și Filbo pun la dispoziția antreprenorilor mici și mijlocii soluțíi de finanțare într-un efort de a propulsa mediul antreprenorial românesc. Afacerile mici sau la început de drum au nevoie de sprijin pentru a se dezvolta și atinge pragul maturității, însă singurele care pot acoperi aceste nevoi sunt instituțiile financiare nebancare. Cei 5 milioane de RON obținuți în urma parteneriatului cu BNP Paribas vor ajuta compania să finanțeze cu până la 10% mai mulți antreprenori români.

Acest parteneriat reprezintă pentru noi recunoașterea eforturilor pe care le facem pentru a susține mediul antreprenorial românesc. Faptul că suntem prima instituție financiară de microfinanțare din România care încheie un parteneriat cu BNP Paribas ne motivează și mai mult să ne îmbunătățim procesele și să ne creștem activitatea, astfel încât să putem ajuta și mai mult antreprenorii români, indiferent de domeniul în care activează, și să ne dezvoltăm paleta de servicii astfel încât să putem corespunde și mai bine nevoilor din piață”, declară Georgiana Andrei, Director Financiar al OMRO IFN și Filbo.

Parteneriatul reprezintă, de asemenea, un pas important în strategia companiei de a sprijini femeile din mediul antreprenorial românesc, prin finanțarea acestora în mod egal cu cea a bărbaților. În prezent, femeile antreprenor însumează aproximativ 40% din totalitatea celor care dețin un PFA sau II, iar, în ceea ce privește portofoliul de clienți Filbo, femeile reprezintă în prezent 25% din totalul finanțărilor. „La nivelul Uniunii Europene, România este una dintre puținele țări în care femeile au aceleași oportunități profesionale precum bărbații. De exemplu, procentul femeilor care dețin companii la început de drum este de 9.6%, aproape la paritate cu cel al bărbaților, cu o diferență de doar 0.2%. În ceea ce privește inovația, conform unui studiu bazat pe chestionar realizat de către Asociația Globală de Cercetare a Întreprinderilor, 57.1% dintre afacerile conduse de femei au o componentă inovativă. Astfel, suntem încrezători că susținerea femeilor antreprenor va propulsa mediul antreprenorial românesc și ne va ajuta și mai mult să contribuim la egalitatea de gen la nivel global”, susține Daniela Bojincă, Growth Marketing Manager al OMRO IFN și Filbo.

„Suntem încântați să vedem determinarea, disponibilitatea și cunoștințele OMRO în obținerea acestei finanțări, întrucât am analizat împreună elementele relevante care ne susțin modelul de business din perspectiva incluziunii”, declară Alexandre Nayme, reprezentantul departamentului de Incluziune Socială al BNP Paribas, care, împreună cu Marius Florian Gherghel, Corporate Coverage Director, au susținut discuțiile cu clientul. 

BNP Paribas este o bancă de top în Uniunea Europeană Uniunea Europeană și o instituție bancară internațională importantă, cu aproape 190.000 de angajați în 65 de țări. De-a lungul timpului, compania s-a implicat în activități cu un impact pozitiv prin soluțiile și serviciile pe care le oferă. Finanțarea oferită către OMRO și Filbo are în vedere sprijinirea micilor antreprenori și a mediului antreprenorial românesc. 

„Pentru noi, una dintre valorile BNP Paribas este aceea de a aduce întotdeauna un impact social pozitiv. Acest parteneriat reflectă modul responsabil în care ne raportăm la participarea în economiile locale și la sprijinirea comunităților locale cu expertiza și resursele noastre”, adaugă Thierry Tomizioli, Country Head al BNP Paribas în Romania.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0