OTP Charity Tour 2023: Peste 16.000 de km pe bicicletă pentru zboruri de urgență

OTP Charity Tour 2023: Peste 16.000 de km pe bicicletă pentru zboruri de urgență

Peste 16.000 de km au pedalat în scop caritabil cei 80 de cicliști înscriși la a doua ediție a OTP Charity Tour, organizată de OTP Bank România pentru susținerea cauzei Asociației Blondie. 

OTP Charity Tour, desfășurat sub deviza „Pedalează pe drumul spre roz!”, a atras la linia de start peste 80 de cicliști amatori și semiamatori, dintre care mai mult de jumătate angajați ai OTP Bank România. Aceștia au pornit vineri, 19 mai, pe un traseu de 319 km pe ruta București – Muzeul Nicolae Minovici (start) – Sărata Monteoru – Vălenii de Munte – Academia Titi Aur (finish). 

„Impactul acestui proiect merge dincolo de fondurile strânse și ne demonstrează că putem, în comunitate, să aducem speranță celor care au nevoie de noi. De aceea, ținta noastră a fost una ambițioasă: viața copiilor care depind de un zbor pentru a fi tratați în străinătate și pentru a primi șansa de a trăi. Spiritul de comunitate, determinare și compasiune au definit acest tur. Împreună, am parcurs peste 16.000 km, depășind provocările și îmbrățișând bucuria de a merge cu bicicleta. Sunt recunoscător pentru efortul fiecărui participant care a pedalat pentru strângerea donațiilor și susținerea aceastei cauze nobile.”, a declarat Gyula Fatér, CEO OTP Bank România și ambasador al evenimentului.

„Kilometrii parcurși în acest tur caritabil salvează copiii care nu au altă șansă la viață. De fiecare dată când ridicăm un avion, așa începe povestea noastră, cu 1 euro adăugat la încă 1 euro. Iar faptul că astăzi am reușit, înseamnă că umanitatea este cea care ține oamenii în viață. În numele copiilor care zboară până la cer și înapoi, vă mulțumim că sunteți pe drumul spre roz și că le dați acestor copii șansa de a avea din nou mult roz în viața lor.”, a declarat Adelina Toncean, Fondator Asociația Blondie.

OTP Charity Tour a fost împărțit în trei probe speciale, cea mai lungă distanță fiind parcursă în prima zi a competiției, în care participanții au străbătut 123 km și au avut de depășit diferențe de nivel de până la 400 de metri. A treia și ultima etapă a competiției, cu o distanță de 104 km, s-a încheiat duminică, 21 mai, cu un sprint de pluton spre linia de finish stabilită la Academia Titi Aur. 

Obiectivul OTP Charity Tour s-a concretizat în mai mult de 16.000 de kilometri pedalați împreună, astfel că OTP Bank România a donat la finalul competiției 1 euro pentru fiecare km parcurs pentru cauza Asociației Blondie. 

Partenerul sportiv, Master Ski & Bike Club a asigurat pe parcursul evenimentului monitorizarea siguranței pe traseu, stații de hidratare și activitățile de reparații și service pentru bicicletele participanților, iar Academia Titi Aur a găzduit evenimentul de final, unde a avut loc festivitatea de premiere. Momentul de start a fost găzduit de Muzeul de Artă Populară „Prof. Dr. Nicolae Minovici” din București, în calitate de partener cultural. 

Turul caritabil face parte din programul de acțiuni cu impact social pozitiv implementate de OTP Bank România, în cadrul strategiei ESG a băncii, urmărind rolul de actor social responsabil în comunitate. Mai multe detalii despre eveniment pot fi accesate pe pagina dedicată OTP Charity Tour, aici.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0