Otto Broker intra în acţionariatul i-Asigurare.ro

Otto Broker intra în acţionariatul i-Asigurare.ro

Otto Broker intra în acţionariatul i-Asigurare.ro, platforma de asigurări self-service înfiinţată în
2011. În cursul lunii iunie Otto Broker şi i-Asigurare.ro au semnat un acord, în urma căruia i-Asigurare va coopta brokerul în structura de asociaţi, având ca obiectiv să crească ritmul de dezvoltare a companiei. Tranzacţia se va finaliza în următoarele săptămâni, iar operaţiunile în nouă structură de colaborare au început în 10 iulie 2019.
Cele două companii îşi unesc forţele pentru a inova şi dezvolta împreună pe piaţa asigurărilor tehnologii care să ofere produse şi servicii cât mai uşor accesibile clienţilor. Companiile vor funcţiona în continuare independent: i-Asigurare se va concentra pe soluţii 100% digitale în asigurări, iar Otto Broker îşi va continua strategia de dezvoltare click & mortar, care presupune o experienţă unitară pentru clienţi în interacţiunile cu compania, pe orice canal.
i-Asigurare a inovat pe piaţa asigurărilor, prin lansarea primei aplicaţii de asigurări disponibilă pe telefonul mobil, cu ajutorul căreia utilizatorii pot calcula tarife şi comanda asigurări de pe orice device iOS sau Android. Ineditul serviciu şi-a dobândit rapid notorietatea, fiind adoptat în scurt timp de numeroşi utilizatori şi devenind aplicaţie parteneră Vodafone.
Tranzacţia cu Otto Broker aduce şi relansarea i-Asigurare într-o nouă formă, cu servicii extinse.
Aplicaţia i-Asigurare va permite utilizatorilor să compare tarife şi să încheie poliţe de asigurare pentru locuinţa, maşina, călătorie sau bicicletă, direct, prin plata online cu card bancar. Practic, cele două companii îşi pun împreună soluţiile tehnologice dezvoltate în ultimii ani. Platforma Otto Broker pune la dispoziţie cel mai puternic motor de integrări şi comparatoare de produse de asigurări din piaţa românească, iar i-Asigurare oferă clienţilor cele mai la îndemână modalităţi de accesare a acestor produse, online şi, mai ales, pe un terminal mobil.
”Ne propunem să aducem noutăţi pe piaţa asigurărilor din România şi suntem siguri că împreună cu Otto Broker dispunem de resursele necesare pentru a continua să inovăm. Ne dorim în mod special să aducem beneficii şi utilitate pentru utilizatorul final”, a declarat Andi Aparaschivei, fondator i-Asigurare.
“Am făcut această tranzacţie pentru că vrem să investim în soluţii digitale care aduc valoare pentru clienţi, atât pe canale proprii ale companiei cât şi în parteneriate care pot fructifica platforma tehnologică dezvoltată de noi. Împreună cu partenerii din i-Asigurare punem în slujba clienţilor câteva ingrediente esenţiale: abilităţile tehnice de excepţie ale furnizorului software i-Asigurare, experienţa noastră în asigurări şi tehnologie dedicată industriei, coroborate cu deschiderea spre inovaţie care caracterizează ambele companii. Avem încredere că putem să contribuim cel puţin la dublarea business-ului i-Asigurare în următorii 2 ani”, a declarat Victor Sraer (foto), Managing Partner Otto Broker.
i-Asigurare a intermediat în primele 6 luni ale anului cca. 1,4 mil RON, iar în cursul anului 2018 volumul de prime intermediate a fost de cca. 2,5 mil RON. Otto Broker a intermediat, în primul semestru din 2019, prime de asigurare în valoare de aproximativ 33 mil RON, iar în cursul anului 2018 nivelul a fost de aproape 63 mil RON.
i-Asigurare a fost dezvoltată ca parte a grupului i-Tom şi a devenit ulterior un business de sine stătător. i-Tom, care este fondat de antreprenorii Valeriu Filip, Andrei Gogan şi Andi Aparaschivei, oferă servicii de dezvoltare software şi deţine mai multe produse software proprii.
Otto Broker de Asigurare este cel mai important broker de asigurări retail în centrele comerciale din România, iar prin divizia să corporate este membru al ICBA, reţea globală de brokeri cu specializare în asigurările de credit comercial şi soluţii de finanţare alternativă. Otto Broker este recunoscută pentru investiţiile consecvente în inovaţie tehnologică, de produs dar şi în materie de management şi dezvoltare organizaţională.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0