Pachetul majoritar la Scitec Holding BV, adjudecat

business4PEF VII, un fond de private equity administrat de Enterprise Investors, împreună cu co-investitorul său minoritar, Morgan Stanley Alternative Investment Partners, a achiziţionat un pachet majoritar semnificativ în Scitec Holding BV, o companie internaţională de nutriţie sportivă. Valoarea tranzacţiei şi procentajul nu au fost dezvăluite.

Scitec Holding BV (“Scitec”) produce şi vinde o varietate de produse de nutriţie sportivă, în special sub brandul Scitec Nutrition®Fondată în SUA, compania are în prezent o prezenţă semnificativă în Europa, cu vânzări semnificative în peste 70 de ţări. Produsele Scitec sunt bine cunoscute printre entuziaştii sportului pentru calitatea deosebită şi pentru eficienţa lor.

Scitec este un jucător important pe piaţa de nutriţie sportivă, unde, pe plan global, produse ca suplimentele proteice au crescut intens în popularitate în anii recenţi. Compania are peste 20 de ani de experienţă în sectorul nutriţiei sportive.

Enterprise Investors este un important fond european de private equity şi venture capital. Activă din 1990, firma a strâns opt fonduri cu capital total de €2 miliarde. Fondurile au investit €1,6 miliarde în 128 de companii într-o gamă variată de sectoare şi au vândut 96 de companii cu venituri totale de €1,8 miliarde. Fondurile deţin în prezent investiţii în 32 de companii.

Enterprise Investors a fost consiliat în tranzacţie de White & Case şi de Ernst & Young. Consultanţii vânzătorului au fost Deloitte şi Baker & McKenzie.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0