Patrik Biňovský este noul șef al departamentului financiar al Akcenta

Patrik Biňovský este noul șef al departamentului financiar al Akcenta

Akcenta CZ, instituție de plată specializată în operațiuni de plată și schimb valutar pentru exportatori și importatori, anunță o schimbare semnificativă într-o poziție cheie. Patrik Biňovský devine noul director financiar și vicepreședinte al Consiliului de Administrație, succedându-i lui Daniel Johanis. Pe lângă finanțe, el va fi responsabil și pentru riscuri.

Patrik are o experiență de peste zece ani în sectorul bancar, inclusiv peste cinci ani de management al inovației la Raiffeisenbank. El a fost direct responsabil de crearea strategiei băncii. De asemenea, a fost implicat în proiectele de achiziție ale acestora, cum ar fi fuziunea dintre partea de retail a Citibank și Zuno.

„În viața mea profesională am avut ocazia să mă implic activ în proiecte cheie de achiziție ale Raiffeisenbank și să particip la finalizarea cu succes a acestora. De asemenea, am condus o echipă de inovare care a lucrat la viziuni care vor modela viitorul nu doar al Raiffeisenbank, ci al întregului sector bancar. Aș dori să capitalizez această experiență la Akcenta și, împreună cu întreaga mea echipă de colegi extraordinari, să o conduc prin transformarea sa într-un lider digital în domeniul furnizorilor de servicii de plată nebancare”, a declarat Patrik Biňovský cu ocazia numirii sale în funcția de vicepreședinte al Consiliului de Administrație al Akcenta CZ, adăugând: „Akcenta are un potențial enorm, dar ne vom confrunta cu mari provocări în viitor, deoarece concurența este necruțătoare în această privință.”

Patrick a obținut un MBA la Carlson School of Management din cadrul Universității din Minnesota. În timpul liber îi place să petreacă timp cu familia sa, triatlonul și să alerge cât mai multe curse lungi, pe care le și organizează. De asemenea, este fondatorul startup-ului Unalanu, o platformă de organizare a persoanelor cu interese similare, nu doar sportive.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0