Peste un milion dintre românii care şi-au făcut vacanţele în ţară au folosit carduri şi vouchere de vacanţă Sodexo

Peste un milion dintre românii care şi-au făcut vacanţele în ţară au folosit carduri şi vouchere de vacanţă Sodexo

Peste un milion de români au folosit carduri şi vouchere de vacanţă Turist Pass de la Sodexo în anul 2018, pentru vacanţe în România.

City break-urile au fost la mare căutare, iar 34% dintre utilizatori au ales acest tip de vacanţă, Braşovul fiind destinaţia preferată în ultimele trei luni din anul 2018. Dupa cum reiese din acelaşi studiu Sodexo, litoralul a reprezentat principalul punct de atracţie pentru 31% dintre turişti în timpul sezonului estival, destinaţiile preferate fiind Constanţa, Mamaia sau Eforie Nord. Printre preferinţele turiştilor se regăsesc şi turismul montan şi balneo climateric.

Românii preferă să-şi gestioneze singuri vacanţele, peste 70% dintre utilizatorii de carduri şi vouchere de vacanţă alegând să-şi facă singuri rezervări şi să plătească direct la hotelul sau pensiunea aleasă. Utilizatorii de tichete de vacanţă pe suport electronic declară că cel mai important avantaj al cardului este posibilitatea de a achita exact suma aferentă cazării. Mai mult, utilizatorii au acces gratuit la aplicaţia Card Sodexo, unde pot gasi informaţii personale privind suma disponibilă pe card, lista tranzacţiilor, PIN-ul cardului, cât şi promoţiile în desfăşurare. De asemenea, ei pot folosi şi harta Sodexo, disponibilă tot prin intermediul aplicaţiei, pentru a identifica acele locaţii care permit plata cu cardul.

Tichetele de vacanţă reprezintă o modalitate de a răsplăti şi motiva angajaţii şi un beneficiu esenţial în procesul de recrutare şi retenţie. Organizaţiile susţin astfel echilibrul între viaţa profesională şi cea privată, oferind angajaţilor apreciere şi motivare pentru o mai bună implicare la locul de muncă”, a declarat Sven Marinus, CEO Sodexo România.

Voucherele şi cardurile de vacanţă sunt utilizate de companii private şi instituţii publice, ca beneficiu al angajaţilor, deductibil pentru firmele private. Aceştia le pot folosi pentru a achiziţiona servicii de cazare, masă, transport, servicii de tratament şi de agrement sau pachete turistice pentru destinaţii în România. Tichetele pot fi folosite şi pentru a cumpăra bilete de avion şi de tren. Condiţia este ca aceste servicii să facă parte dintr-un pachet turistic ce include minim o noapte de cazare.

Tichetele de vacanţă sunt disponibile în format de hârtie sau electronic şi au o valabilitate de 12 luni din momentul emiterii, reprezentând un mod sigur şi util pentru planificarea vacanţelor de peste an. Beneficiarii pot alege dintre cele aproximativ 7000 de locatii partenere Sodexo care accepta tichete de vacanta, avand astfel acces la cea mai mare rețea națională.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0