Philip Morris International anunță investiții de 490 de milioane de euro şi 300 de noi locuri de muncă

Philip Morris International anunță investiții de 490 de milioane de euro şi 300 de noi locuri de muncă

Philip Morris International Inc. a anunțat o investiție de 490 de milioane de euro pentru a transforma fabrica de țigări din Otopeni, România, într-o unitate de producție a rezervelor din tutun care se folosesc împreună cu IQOS, dispozitivul Philip Morris International care încălzește tutunul în loc să îl ardă. Aceste rezerve din tutun sunt comercializate în prezent sub denumirea de HEETS.

Totodată, investiția realizată la Otopeni presupune crearea de noi locuri de muncă pentru aproximativ 300 de persoane – suplimentar celor peste 670 de locuri de muncă existente deja în fabrică.

Procesul retehnologizării fabricii din România a fost început anul acesta. În 2017, fabrica va trece printr-o prima fază a transformării, care presupune instalarea de aparatură tehnologică nouă, cu ajutorul căreia va fi demarată producția. Până în 2020, în fabrica de la Otopeni va fi finalizat procesul de transformare prin extinderea cu încă o secție de procesare a tutunului.

Cei peste 2,9 milioane de fumători adulți care au renunțat la fumat și au devenit utilizatori IQOS confirmă viziunea companiei de oferi o alternativă acestora. De aceea, este foarte important pentru noi să avem capacitatea de a răspunde acestor cerințe și de a veni în întâmpinarea lor cu produse fără fum, lucru ce va fi realizat și prin transformarea fabricii din România”, a declarat Christos Harpantidis, Managing Director Philip Morris Balkans.

Prezent la eveniment, premierul Mihai Tudose a exprimat sprijinul Guvernului României pentru această investiție semnificativă și a reiterat convingerea că România este și va rămâne un mediu atractiv pentru investițiile străine directe.

Sunt mândru să fiu în România în acest moment istoric pentru compania Philip Morris. Această investiție, de 490 milioane de euro, înseamnă mai multe exporturi, mai multe taxe pentru bugetul de stat, mai multe locuri de muncă pentru români, plătite la un standard cât mai apropiat celui european”, a completat Branislav Bibic (foto), Director General Philip Morris România.

Fabrica din Otopeni va fi a treia fabrică Philip Morris International care va produce rezerve din tutun – HEETS. Cel mai recent anunț de investiție în construirea unei fabrici Philip Morris International, care să producă astfel de produse, a fost făcut în luna iunie a acestui an, în Germania.

Anterior, în octombrie 2016, compania a finalizat prima sa fabrică de producție a rezervelor din tutun, în Crespellano (Bologna, Italia). Prima țară în care au fost produse HEETS, la scară mică, a fost Elveția, la Centrul de Dezvoltare Industrială din Neuchâtel. Până la finalul anului 2018, Philip Morris International planifică să aibă o capacitate anuală totală de producție de aproximativ 100 miliarde de unități.

Începând cu anul 2008, Philip Morris International a angajat peste 400 de oameni de știință și a investit peste 3 miliarde de dolari în cercetare si în dezvoltarea de noi produse.

În 1993, Philip Morris International a deschis o reprezentanță oficială în București și, patru ani mai târziu, compania a început construcția unei fabrici moderne în Otopeni. Philip Morris în România comercializează astăzi aproape 40 de variante de mărci. Potrivit datelor Ministerului de Finanţe, compania a încheiat anul trecut cu venituri în creştere, în valoare de aproape 48 milioane euro şi o echipă de 674 salariaţi.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0