Piraeus Bank România revine pe profit după o restructurare eficientă

Piraeus Bank România revine pe profit după o restructurare eficientă

parvupiraeusPiraeus Bank România a reuşit în primul trimestru al anului 2016 trecerea pe profit, rezultat al procesului de consolidare şi restructurare desfăşurată în cursul anului 2015. Valoarea profitului net înregistrat este de aproximativ un milion de Euro, în creştere faţă de perioada corespunzătoare anului 2015, când banca a înregistrat pierderi de 17 milioane de Euro.
Depozitele clienţilor au înregistrat o valoare de 861,6 milioane de euro, constantă faţă de sfârşitul anului trecut, dar în scădere cu 14% faţă de primul trimestru al anului 2015.
Rata fondurilor proprii totale a crescut la 17,5% în trimestrul I din 2016 faţă de 12,1% în trimestrul I al anului 2015.
Valoarea brută a portofoliului de credite a fost de aproximativ 800 milioane de euro, în scădere cu 3% faţă de sfârşitul anului 2015.
Raportul credite brute/depozite a fost de 0.92 la 31 martie 2016, în uşoară creştere faţă de finele anului 2015, când raportul a fost de 0.89.
Pentru 2016, Piraeus Bank vizează dublarea volumului de credite noi pe zona de IMM & corporate şi o triplare a volumului pe retail, prin dezvoltarea unor produse de creditare avantajoase adaptate nevoilor clienţilor.
De la începutul acestui an Piraeus Bank a lansat un produs de creditare pentru nevoi personale cu marja de 6,5% an, iar pentru credite imobiliare a dezvoltat două opțiuni de creditare cu finanţare diferenţiată în funcţie de perioada de creditare.
‘Anul trecut ne-am asumat o acţiune de curăţare a bilanţului şi de repoziţionare. Trecerea pe profit este rezultatul proceselor de restructurare începute în 2015. Suntem acum într-o nouă etapă, care urmăreşte creşterea veniturilor, integrarea de noi concepte şi modele de business în timp ce vom păstra un control riguros al cheltuielilor. Avem o lichiditate foarte bună, iar raportul credite brute/depozite este în continuare subunitar, favorabil acordării creditelor independent de surse externe.” a declarat Cătălin Pârvu, CEO al Piraeus Bank România.
Piraeus Bank România este una dintre cele mai bine capitalizate bănci de pe piața locală, parte a grupului financiar Piraeus Bank Group. În cei 15 ani de activitate pe piața din România, Piraeus Bank și-a construit o rețea vastă de unități și deservește peste 300.000 de clienți.
Piraeus Bank Group este grupul financiar cu o experiență solidă pe segmentele produselor de retail banking și IMM, precum și pe zona piețelor de capital, a investițiilor bancare și leasing–ului.
Piraeus Bank Group ocupă locul 1 în topul celor mai mari bănci din Grecia, este un grup financiar european concentrat pe zona Europei de Sud-Est, prezent în 10 țări.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0