Potrivit Ookla, Vodafone România este cea mai bună rețea mobilă pentru roaming în Europa

Potrivit Ookla, Vodafone România este cea mai bună rețea mobilă pentru roaming în Europa

Vodafone România este cea mai bună rețea mobilă pentru roaming în Europa, potrivit testelor efectuate în străinătate de utilizatorii de comunicații mobile din România în trimestrul patru din 2017 și trimestrul întâi din 2018 cu ajutorul Speedtest by Ookla, un lider mondial pentru testarea și analiza internetului. Totodată, rezultatele financiare ale companiei pentru trimestrul încheiat la 30 iunie 2018 arată o creștere marginală care demonstrează stabilitate.

Rezultatele testelor realizate în străinătate de utilizatorii de comunicații mobile din România pe conexiuni 2G, 3G și 4G, în perioada octombrie 2017-martie 2018, în 51 de țări din Europa, arată că viteza medie de descărcare pentru clienții Vodafone România în roaming este cu cel puțin 15,6% mai mare decât a oricărui alt operator de comunicații mobile de pe piața românească.

Să oferim cea mai bună experiență mobilă clienților noștri, nu doar atunci când se află în țară, ci și atunci când călătoresc în străinătate, rămâne prioritatea noastră principală. Continuăm să investim în rețeaua noastră și să adoptăm cele mai noi tehnologii pentru a ne asigura că oferim clienților cele mai bune servicii mobile, astfel încât să păstreze legătura cu cei dragi și să se bucure de viața lor conectată”, a declarat Cătălin Buliga (foto), Technology Director, Vodafone România.

În Europa, Vodafone România oferă clienților săi cea mai mare acoperire de roaming 4G în peste 40 de țări datorită unui parteneriat cu peste 60 de operatori de comunicații mobile.

Ookla este specializată în testarea performanței conexiunilor de internet și în diagnoza rețelei, la inițiativa utilizatorilor. Cu zece milioane de teste efectuate în fiecare zi și peste 20 miliarde de teste înregistrate până în prezent cu ajutorul Speedtest, Ookla oferă cea mai extinsă imagine asupra performanței și accesibilității rețelelor de internet la nivel mondial. Platforma de date cuprinzătoare a companiei, cunoscută sub denumirea Speedtest Intelligence, este un instrument de încredere esențial pentru cercetare și analiză, utilizat de către companii, asociații din industrie și agenții guvernamentale. Ookla are sediul central în Seattle, WA, SUA, dar și birouri în Dublin, Irlanda.

Vodafone Group Plc. a anunțat astăzi principalii indicatori financiari pentru trimestrul încheiat la 30 iunie 2018. Potrivit acestora, Vodafone România a înregistrat, în total, 9.638.486 de clienți la 30 iunie 2018, ceea ce reprezintă o creștere cu 0,6% față de aceeași perioadă a anului trecut. Din numărul total de clienți, 8.903.562 sunt utilizatori ai serviciilor mobile.

ARPU mobil al Vodafone România a rămas constant, la 6 euro, în cele trei luni încheiate la 30 iunie 2018. Veniturile din servicii aferente trimestrului încheiat la 30 iunie 2018 au ajuns la 178,2 milioane de euro și au rămas constante în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent, în pofida impactului negativ al tarifelor de interconectare (Mobile Termination Rates) de la 0,96 eurocenți/minut, la 0,84 eurocenți/minut pentru apelurile de voce mobilă.

La 30 iunie 2018, abonații Vodafone România reprezentau 41,4% din baza de clienți mobili, iar utilizatorii serviciilor preplătite, 58,6%. Ponderea abonaților în baza totală de clienți mobili a crescut cu 0,9% față de aceeași perioadă a anului precedent.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0