Preşedintele BVB: Creşterea nivelului de guvernanţă corporativă a emitenţilor este esenţială

atire piata capital 2

Creşterea nivelului de guvernanţă corporativă a emitenţilor este esenţială pentru toţi investitorii,  a declarat preşedintele Bursei de Valori Bucureşti (BVB), Lucian Anghel, arătând că managerii companiilor de stat listate ar trebui sa fie motivaţi cu acţiuni.

 

„Am militat şi milităm în continuare, tocmai pentru a pune investitorul pe primul plan, pentru ca managerii din companii, mai ales din cele de stat, să fie stimulaţi în acţiuni ale companiilor respective. Să se găsească mecanisme astfel încât să fie stimulaţi în acţiuni. Automat, managerii vor trage pentru creşterea profitului operaţional iar aceasta înseamnă o creştere a profitului net, adică a dividendului. Inclusiv pentru stat este mai bine şi nu ar trebui să aibă nicio problemă ca acel manager să fie consistent remunerat ca urmare a faptului că deţine acţiuni”, a declarat Lucian Anghel,  la evenimentul “Putting Investor First” organizat de CFA România şi Bursa de Valori Bucureşti.

Preşedintele BVB a spus că Transelectrica este un exemplu de succes din punctul de vedere al stimulării managementului companiei. „Mi-aş dori să văd în mai multe companii ca în ţintele de performanţă ale managementului să se regăsească preţul acţiunii şi dividendul”, a spus Anghel.

Totodată, preşedintele BVB a subliniat faptul listarea duce la transparentizarea unei companii. „Dacă Hidroelectrica ar fi fost listată în urmă cu 5-10 ani, în momentul de faţă nu ar fi fost în insolvenţă”, a declarat Anghel.

Transparentizarea companiilor de stat şi stimularea managerilor prin acţiuni sunt lucruri care nu pot să ducă decât la dezvoltarea României în ansamblu, a spus preşedintele BVB, arătând că şi companiile de stat pot să joace un rol principal în investiţiile care se realizeză în ţară.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0