Prima şedinţă de tranzacţionare pentru Lion Capital cu nouă identitate de brand şi sub noul simbol bursier la Bursa de Valori Bucureşti

Prima şedinţă de tranzacţionare pentru Lion Capital cu nouă identitate de brand şi sub noul simbol bursier la Bursa de Valori Bucureşti

  • Din 15 mai, acţiunile Lion Capital, unul dintre fondurile de investiţii cu tradiţie pe piaţa de capital din România, se tranzacţionează la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul bursier LION.
  • Lion Capital a beneficiat la începutul acestui an de implementarea unui proces de schimbare a identităţii de brand actualizând, de asemenea, numele companiei din SIF Banat-Crisana în Lion Capital.

Lion Capital, companie listată la Bursa de valori Bucureşti de peste 20 de ani, se tranzacţionează de astăzi, 15 mai 2023, sub noul simbol LION, ca urmare a procesului de actualizare a identităţii de brand realizat de companie la începutul acestui an.

„În viaţa fiecărei companii există momente definitorii care marchează structural, la nivel ideologic, parcursul şi dezvoltarea acesteia. Pentru Lion Capital, un astfel de moment se consuma astăzi, când aşezăm piatra de temelie a noii construcţii, adaptată viitorului şi pregătită, din punct de vedere competitiv, să activeze pe piaţa de capital europeană şi globală. Păstrăm experienţa şi tradiţia SIF Banat Crisana, dar adăugăm inovaţia şi forţa noii structuri, pentru un nivel de performanţă superior şi o identitate vizuală proaspătă şi actuală” a declarat Bogdan Dragoi, Preşedinte şi Director general Lion Capital S.A.

„Lion Capital se număra printre primele companii listate la Bursa de Valori Bucureşti, istoria sa la bursa locală începând în luna noiembrie a anului 1999. De atunci şi până în prezent, Lion Capital a reprezentat un partener cu un aport semnificativ pe piaţa de capital românească şi unul dintre investitorii instituţionali importanţi ai Bursei de Valori Bucureşti. Felicitări întregii echipe Lion Capital pentru procesul de schimbare a identităţii de brand şi mult succes în implementarea planurilor de viitor” a spus Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

„Actualizarea arhitecturii brandului reprezintă un proces important pentru companiile cu tradiţie, aşa cum este Lion Capital, întrucât aceste demersuri demonstrează atenţia pe care o acorda evoluţiei socio-economice şi, în egală măsură, este o reafirmare a fundamentelor pe care este construită compania, prin alinierea la planurile de dezvoltare. Procesul strategic de ancorare la dinamismul companiei reflectă alinierea la valorile sale, dar şi la evoluţia pieţei de capital. Lion Capital este unul dintre partenerii care contribuie de peste 20 de ani la dezvoltarea pieţei locale şi, cu această ocazie, uram echipei mult succes în continuare sub nouă identitate” a declarat Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti.

Acţiunile Lion Capital se tranzacţionează pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti din data de 1 noiembrie 1999, compania fiind printre primii emitenţi ai bursei locale. Acţiunile companiei au fost suspendate în şedinţele bursiere de joi şi vineri (11 – 12 mai 2023) pentru schimbarea simbolului bursier din SIF1 în LION, iar luni, 15 mai, au putut fi realizate primele tranzacţii cu simbolul LION.

În cei 23 de ani de la listarea la Bursa de Valori Bucureşti, au fost tranzacţionate 3,8 miliarde de acţiuni, cu o valoare de 5,5 miliarde de lei. La finalul şedinţei de tranzacţionare de miercuri, 10 mai, ultima zi de tranzacţionare a acţiunilor companiei sub vechiul simbol bursier, capitalizarea Lion Capital era de 1.2 miliarde lei, o valoare de 82 de ori mai mare faţă de capitalizarea de la debutul pe bursă. Luând în calcul şi dividendele distribuite de companie în aceşti ani, investiţia realizată în acţiunile companiei a adus un randament de 11,135% de la listare până în prezent. Acţiunile companiei sunt incluse în indicii BET-XT | BET-XT-TR | BET-XT-TRN | BET-BK | BET-FI.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0