//

Primele bruste subsscrise de VIG în primul trimestru au crescut la 3,1 miliarde de euro (+7,2%)

Primele bruste subsscrise de VIG în primul trimestru au crescut la 3,1 miliarde de euro (+7,2%)

  • Profitul (înainte de impozitare) a scăzut la 121,9 milioane de euro (-4,4%),
  • Rezultatul net a crescut la 85,8 milioane de euro (+2,8%),
  • Rata combinată s-a situat la 95,1% (-1,7 puncte procentuale).

Vienna Insurance Group (Wiener Versicherung Gruppe) a consemnat o evoluţie favorabilă a afacerilor în primul trimestru din 2020. „Am înregistrat un început de an foarte bun, cu o creştere semnificativă a primelor. Aceasta s-a datorat performanţei solide din lunile ianuarie şi februarie, care a compensat efectul iniţial al restricţiilor implementate începând cu jumătatea lunii martie în lupta împotriva COVID-19. Scăderea primelor ca efect al reducerii businessului nou va fi vizibilaincepand cu al doilea trimestru al anului şi este de aşteptat să continue pe parcursul întregului an financiar”, a declarat Elisabeth Stadler, CEO al Vienna Insurance Group.

Sucursalele din ţările unde Grupul VIG operează au început să fie redeschise gradual din prima parte a lunii mai. Agenţiile sunt din nou la dispoziţia clienţilor, fără restricţii, dar cu respectarea măsurilor de siguranţă.

Volumul total al primelor brute subscrise a ajuns la 3,1 miliarde de euro în primele trei luni din 2020. Aceasta corespunde unei creştere de 7,2% comparativ cu primul trimestru din 2019. Creşteri de prime au fost înregistrate pe toate liniile de business în primul trimestru al anului. Segmentul asigurărilor de viaţă cu prima unică au crescut cu un ritm de două cifre (+29,8%). Pieţele din Austria şi Polonia au înregistrat cele mai mari creşteri de prime în termeni absoluţi.

Primul trimestru din 2020 a fost închis într-o notă pozitivă, cu un profit (înainte de impozitare) în scădere uşoară la 121,9 milioane de euro (-4,4%) şi un profit net (după impozitare şi interese minoritare) în creştere uşoară la 85,8 milioane de euro (+2,8%), în pofida efectelor negative iniţiale ale pandemiei COVID-19.

Rata daunei a scăzut semnificativ în primul trimestru din 2020, ceea ce a condus la orata combinată de 95,1% (T1 2019: 96,8%). Ţările Baltice, Slovacia, Turcia/Georgia au înregistrat îmbunătăţiri semnificative ale raţei combinate.

Rezultatul financiar (excluzând rezultatele companiilor consolidate prin punere în echivalentă) a însumat 136 milioane de euro în primul trimestru din 2020, în scădere cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Investiţiile Grupului, incluzând numerarul şi echivalentele de numerar, însumau 34,7 miliarde de euro la 31 martie 2020.

Grupul VIG se întoarce gradual la „noua normalitate”
În luna mai, ținând cont de dispozițiile și prevederile legale la nivel local, a fost inițiată reluarea graduală și la o capacitate limitată a activității la birou pentru angajați, majoritatea dintre aceștia activând în continuare de acasă. Scopul principal este să ne putem deservi clienții, dar cu respectarea strictă a reglementărilor privind siguranța și sănătatea. Mai mult, un schimb regulat de informații despre
situația curentă în piețele unde VIG operează are loc în relația cu managementul companiilor membre VIG. Evoluțiile de pe piața de capital sunt, de asemenea, monitorizate cu atenție. Criza coronavirusului afectează Grupul VIG în principal prin intermediul efectelor asupra performanței piețelor de capital. De asemenea, unele scăderi ale businessului nou nu au putut fi compensate de o creștere simultană a businessului online.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0