Producători români la VINEXPO 2013

international12 renumiți producători de vinuri românești participă la cea de-a 17-a ediție a celui mai important eveniment expozițional mondial al anului în domeniul vinului și băuturilor alcoolice, VINEXPO-2013. Evenimentul se desfăşoară în perioada 16 -20 iunie a.c, la Bordeaux, Franța.

Participarea românescă la această manifestare s-a realizat în cadrul Programului de promovare a exporturilor românești, în conformitate cu HG 296/2007, în administrarea Ministerului Economiei în cooperare cu Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Vinuri din România – APEV.

In cadrul pavilionului românesc își expun produsele Crama Ceptura, Davino Producție, Halewood România, MV Romexim Trading, Senator Wine, Serve, Vigna Petrovaselo, Vincon Vrancea, Viticola Corcova, Crama Garboiu, Domeniile Săhăteni, AMB Wine Company.

Deschiderea oficială a salonului internațional al vinului și băuturilor alcoolice VINEXPO – 2013 a avut loc în data de 16 iunie 2013, în prezența mai multor oficiali francezi, printre care: Stéphane Le Foll, ministrul agriculturii, agroalimentației și pădurilor, Alain Juppe, primarul orasului Bordeaux, Pierre Goguet, președintele Camerei de Comerț și Industrie Bordeaux, precum și presedintele târgului, Xavier de Etzaguirre.

Producătorii români promovează, pe lângă soiurile de vinuri internaționale, și soiuri originale românești precum Fetească Neagră, Fetească Regală, Fetească Albă, Tămâioasă Românească etc. Exportatorii romani prezenti au avut inca din prima zi numeroase intalniri cu importatori, firme de distributie din UE si din afara spatiului comunitar, creandu-se astfel reale posibilitati de identificare a unor oportunitati de export pentru vinurile românești. Pe parcursul celor cinci zile ale manifestării expoziționale sunt programate conferințe și prezentări de produse, precum și un program special de degustări de produse “Tastings by Vinexpo”. La degustări vor fi prezente personalități din domeniu, precum Michel Rolland, Alex Heinz, Giovanni Bietti, Tim Atkin etc. Printre vizitatori se vor număra manageri în achiziții reprezentând companii precum: Grupul Alain Ducasse, la Tour d’Argent, Taillevent, Relais Bernard Loiseau, Gordon Ramsay etc. reprezentați ai marilor lanțuri de hoteluri și restaurante precum și o puternică reprezentare a cumpărătorilor din Asia-Pacific, China și Hon Kong.

VINEXPO – 2013 se bucură de un interes deosebit în plan internațional, la această ediție fiind prezenți 2.400 de expozanți din 45 de țări, printre care Franța, Italia, Spania, Germania, România, SUA, Chile, Argentina, Brazilia, Mexic, Uruguay, Africa de Sud, Serbia, Slovacia, Malta, Norvegia, Sri Lanka etc. iar numărul vizitatorilor este estimat la 45.000 de persoane.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0