-->

Producătorul german Fuchs, achiziționează divizia de condimente de la firma Alex & Comp.

Producătorul german Fuchs, achiziționează divizia de condimente de la firma Alex & Comp.

În martie 2015, cel mai mare producător de condimente din Europa, FUCHS a preluat divizia de condimente, de la producătorul român Alex & Comp. FUCHS, din 2001, cu fabrica sa subsidiară Fuchs Condimente, din Curtea de Argeș, produce condimente și mixuri de condimente pentru retailul românesc, și cu mărcile sale “Fuchs” și “Cosmin” care reprezintă o cifră de afaceri anuală de 70 de milioane RON, este liderul de piață în România.
Încă din 2009, Grupul FUCHS a investit peste 50 de milioane RON, într-o fabrică nouă, la Curtea de Argeș.
Alex & Comp., din 1994 produce la Galați condimente și arome sub mărcile “Alex” și “Casa Condimentelor”. Cu o cifră de afaceri anuală, de 10 milioane RON în domeniul condimentelor, Alex & Comp. este numărul trei pe piața condimentelor, din Romania.
Potrivit unor surse interne din compania FUCHS, achiziția recentă reprezintă o completare foarte bună a portofoliului existent, cu marcile “Fuchs” și “Cosmin”, fapt pentru care se așteaptă la o dezvoltare cu succes în continuare, a mărcii “Alex”.
“Această investiție confirmă interesul nostru strategic pentru piața din România, asigură existența pe termen lung, a unui număr de 250 de locuri de muncă, în România și consolidează afacerile noastre globale”, a declarat CEO-ul Grupului FUCHS, Nils Meyer-Pries.
Grupul Fuchs este cel mai mare furnizor de condimente la nivelul continentului nostru şi ocupa la nivel mondial locul al doilea între cei mai mari specialişti în domeniul condimentelor.
În Germania, firma Fuchs deţine fabrici în 3 localităţi. În Dissen, unde se afla şi sediul central, Fuchs se ocupă de prelucrarea materiei prime (curăţare, măcinare şi amestec), cât şi de ambalarea acesteia în mari recipiente. La 10 km depărtare, în oraşul Melle se desfăşoară activitatea de ambalare a produselor pentru industrie şi se efectuează controale în laborator. În Schönbrunn, unde se află cea mai mare fabrică a întregului grup Fuchs, condimentele sunt ambalate în recipiente, pentru vânzarea către distribuitori.
În Franţa, din anul 1977, Fuchs produce şi distribuie condimente pentru industrie, amestecuri specifice stilului de bucătărie franţuzesc.
În România, firma Fuchs a luat fiinţă în anul 2001, prin producerea şi distribuţia la nivelul naţional a condimentelor, atât pentru industria alimentară, cât şi pentru consumatorul en detail, punând la dispoziţia acestora o gamă de peste 200 de produse.
În Statele Unite, Fuchs deţine 2 fabrici, în Baltimore şi Dakota de Nord, unde se produc condimente pentru industria alimentară şi pentru marile concerne industriale internaţionale.
În Brazilia, la Sao Paolo, firma Fuchs produce condimente pentru vânzarea cu amănuntul către supermarket-urile sud-americane şi livrează , de asemenea, către marii clienţi industriali. Tot aici, Fuchs deţine mari plantaţii, unde se produc boia şi ceapă.
În China, Fuchs recoltează la standarde de înaltă calitate usturoi şi ghimbir, pe care apoi le prelucrează în fabrică din Shandong.
Fuchs produce condimente pentru industrie, şi, odată cu furnizarea produselor, se distribuie şi indicaţiile (tehnologice şi „gastronomice”) de utilizare pentru o consistenţă perfectă şi un gust desăvârşit. Iată câteva dintre produsele pentru care se folosesc condimentele firmei Fuchs:pizza, salam, chips-uri, crenwurst, brânză, supe, prăjituri etc.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0