Proiectele BCR Asigurări de Viață VIG, premiate  în competiția „Günter Geyer pentru Conștiință Socială”

Proiectele BCR Asigurări de Viață VIG, premiate în competiția „Günter Geyer pentru Conștiință Socială”

BCR Asigurări de Viață Vienna Insurance Group a câștigat locul doi (Categoria Silver), respectiv premiul în valoare de 30.000 €, în cadrul competiției „Günter Geyer pentru Conștiință Socială” (”Günter Geyer Award for Social Conscience”), organizată anual de principalul acționar al Vienna Insurance Group. 

BCR Asigurări de Viață VIG desfășoară anual acțiuni de responsabilitate socială, care au impact asupra comunității și a mediului înconjurător, susținând în același timp și numeroase proiecte pe termen lung de educație pentru copiii din medii defavorizate. Proiectele „Caravana de Vaccinare”, „Solidaritate pentru Educație Digitală”, precum și implicarea voluntarilor BCR Asigurări de Viață VIG  au fost premiate cu 30.000€ pentru a susține activități viitoare de responsabilitate socială.

Proiectul „Caravana de Vaccinare”, organizat alături de Crucea Roșie Română, filiala Călărași și Direcția de Sănătate Publică Călărași, a avut ca scop susținerea eforturilor de a combate efectele COVID-19, de a ajuta și de a crește gradul de informare cu privire la vaccinul împotriva bolii, oferind, în același timp, acces facil la imunizare. Centrul mobil „Caravana de vaccinare” a ajuns, în decurs de aproape 3 săptămâni, în 15 comune și satele aferente, timp în care peste 5.000 de persoane au interacționat cu voluntarii Crucii Roșie Române. Dintre acestea, 1.700 de persoane au ales să se vaccineze în cadrul „Caravanei de Vaccinare”. 

Printre acțiunile de responsabilitate socială care au stat la baza acestui premiu, se numără și susținerea proiectului „Solidaritate pentru Educație Digitală” al Educlick – Dă un Byte de Ajutor, o inițiativă a Asociației Ateliere fără Frontiere, prin care compania a donat aproape 100 de calculatoare pentru a facilita accesul la educația online a elevilor din medii defavorizate, aflate în risc de excluziune socială, din județele Galați, Dâmbovița, Arad, Vâlcea, Alba, Vrancea și Buzău. Astfel, 1.200 de elevi și profesori au beneficiat de structuri educaționale echipate corespunzător pentru a asigura continuare studiilor online. 

Înainte de a fi donate către unitățile școlare, Asociația Ateliere fără Frontiere a recondiționat aceste calculatoare cu ajutorul celor 15 angajați din cadrul programului de inserție socio-profesională, pentru care acest proiect a însemnat un pas în plus către un loc de muncă stabil și o oportunitate de integrare în cadrul atelierului Educlick. Mai mult, proiectul de recondiționare și donare a calculatoarelor a avut și un impact major asupra mediului înconjurător, echivalând cu anularea a 14.400 kg de CO2 sau traficul a 2507 mașini într-o singură zi (conform statisticilor Ateliere fără Frontiere). 

Suntem mândri să constatăm că eforturile BCR Asigurări de Viață pentru susținerea comunităților locale, concentrarea asupra problemelor reale ale societății și susținerea fără echivoc a activităților din ariile de sustenabilitate, diversitate și protecția mediului înconjurător, aduc nu doar rezultate frumoase pe termen lung, ci și Premiul Günter Geyer pentru Conștiință Socială, categoria Silver, în valoare de 30.000€, pe care sunt mândru să îl decernez către BCR Asigurări de Viață VIG,” declară Peter Höfinger, Președintele Consiliului de Supraveghere al BCR Asigurări de Viață VIG. 

Implicarea voluntarilor BCR Asigurări de Viață VIG constituie totodată un element esențial în desfășurarea proiectelor de responsabilitate socială realizate de companie. Rata de participare la acțiuni de voluntariat a ajuns la 40% în anul 2021 și a crescut până la 60% în anul 2022 (participanți unici). Voluntarii s-au implicat alături de Asociația Montană Carpați în proiectul „Voluntar în Carpați”, cu scopul de a marca traseele montane și de a oferi turiștilor un itinerariu cât mai sigur pentru drumețiile lor pe munte. Cu altă ocazie, și-au unit forțele pentru a construi un gard în cadrul fermei Bio&CO al Asociației Ateliere fără Frontiere, care a avut ca scop protejarea persoanelor de accidente, dar și crearea unei bariere de vânt pentru albine și stupi în vecinătatea iazului de acumulare a apei din fermă. Un alt proiect de anvergură, „Adoptă un copac!” s-a desfășurat la Chirnogi, unde voluntarii au plantat copaci autohtoni împreună cu Asociația Viitor Plus, al cărei scop este de a crea păduri și perdele forestiere adiționate, menite să rezolve probleme de mediu și sociale ce afectează comunitățile din sudul țării, din județele cu cel mai mare deficit de pădure. 

Suntem bucuroși să observăm că angajații BCR Asigurări de Viață VIG se implică atât de activ în acțiunile de responsabilitate socială pe care le inițiem în cadrul companiei. În acest fel, susținem misiunea companiei, de a sprijini comunitatea și educația, de a proteja mediul înconjurător, printr-un spirit de echipă și valori comune pe care le împărtășim. Cu toții ne dorim o lume mai bună și un viitor sigur pentru generațiile viitoare, iar acest lucru se reflectă în angajamentul și consecvența colegilor noștri de a susține cauze bune. Premiul Günter Geyer ne onorează și ne motivează să ne continuăm misiunea cu aceeași pasiune”, a declarat Ștefan Stavrositu, CEO BCR Asigurări de Viață VIG. 

Premiul Günter Geyer a fost înmânat domnului Ștefan Stavrositu în cadrul unei ceremonii desfășurate în data de 23 martie 2023 la București. 

Lansat în anul 2012, Premiul Günter Geyer pentru Conștiință Socială este prezentat de principalul acționar al Vienna Insurance Group, Wiener Städtische Wechselseitige Versicherungsverein – Vermögensverwaltung – Vienna Insurance Group. 

Numit după Președintele Wiener Städtische Wechselseitige Versicherungsverein – Vermögensverwaltung – Vienna Insurance Group, Günter Geyer, premiul este acordat în fiecare an acelor trei companii VIG, care au oferit servicii remarcabile comunității prin activități sociale și implicarea angajaților. Premiile anuale, în valoare totală de 100.000 €, trebuie alocate pentru un anumit scop și sunt folosite de câștigători pentru a susține proiecte sociale. Pentru anul 2022, Consiliul de Administrație al Wiener Städtische Wechselseitige Versicherungsverein a majorat premiul total la 130.000€, pentru a permite prezentarea a trei premii suplimentare. 

BCR Asigurări de Viață Vienna Insurance Group este o companie membră a Vienna Insurance Group, lider pe piața asigurărilor în Europa Centrală și de Est. A fost înființată în anul 2005 ca subsidiară a BCR și apoi preluată, în 2008, de Vienna Insurance Group (VIG), care a devenit acționar majoritar al companiei. Începând cu anul 2009, compania a devenit liderul pieței de bancassurance și ocupă poziția secundă în piața asigurărilor de viață din România. Orientarea spre client, adaptarea permanentă la schimbările pieței, inovația, precum și parteneriatul excelent cu cea mai mare bancă din România, BCR, se reflectă în calitatea produselor de asigurare lansate în rețeaua bancară, în calitatea și diversitatea portofoliului și nu în ultimul rând, în rezultatele companiei și recunoașterea de care aceasta se bucură pe piața asigurărilor din România.

Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe (VIG) este lider pe piața asigurărilor în întreaga regiune a Europei Centrale și de Est (CEE). Grupul cu o tradiție îndelungată, branduri puternice și o relație apropiată cu clienții este format din mai mult de 50 de companii și fonduri de pensii din 30 de țări. Cei peste 29.000 de angajați ai Vienna Insurance Group au grijă de nevoile de zi cu zi ale aproximativ 28 de milioane de clienți. Acțiunile VIG sunt cotate pe Bursa de Valori din Viena din 1994, pe Bursa de Valori din Praga din 2008 și Bursa de Valori din Budapesta din noiembrie 2022. Grupul VIG beneficiază de un rating A+ cu perspectivă stabilă din partea reputatei agenții internaționale de rating Standard and Poor’s. VIG colaborează îndeaproape cu Erste Group, cea mai mare bancă de retail din Europa Centrală și de Est.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0