Proiectul tinerilor Model NATO  a ajuns la cea de a XIII-a ediție

Proiectul tinerilor Model NATO a ajuns la cea de a XIII-a ediție

Există oameni care cred în visele lor și își urmează calea indiferent de dificultăți, obstacole sau părerea celorlalți, făcând ca miracolul să se întâmple!

Așa am făcut și noi. Acum multă vreme, când am pornit proiectul Model NATO, nu puteam decât să visăm că într-o zi vom putea spune mândri că reușim să încoronăm a XIII-a ediție.

Model NATO este o inițiativă a Doamnei Profesor Daniela Bordei, care împreună cu un grup de liceeni, a reușit să creeze singura simulare NATO dedicată tinerilor din lume. 

Model NATO constituie o idee îndrăzneață, și un proiect ambițios la care nu am renunțat, deși în fiecare an am luat-o de la capăt cu o altă echipă de organizare, în altă locație, sub alte auspicii și cu alți invitați. Au trecut 11 ani în care am visat mereu, iar ceea ce părea atunci o cutezanță, se dovedește a fi azi o frumoasă realitate. 

Miracolul Model NATO a strâns de-a lungul timpului peste 2200 de participanți, 12 echipe de organizare și invitați de marcă, precum Excelența Sa dnul Mircea Geoana, Secretar Adjunct NATO, Excelența Sa dnul Emil Constantinescu, Președintele României, Excelența Sa dnul Shane Dixon, Adjunctul Interimar al Șefului Misiunii Ambasadei SUA, Excelența Sa dnul Ludovic Orban, Prim-Ministru al României, dna Raluca Turcan, Ministrul Muncii, dnul James Joye Townsend, Presedintele ATA (Atlantic Treaty Association), dnul Alex Șerban, Vicepreședinte ATA, dna Juxhina Sotiti Gjoni, Presedinte YATA International, dnul Sebastian Burduja, Ministrul al Cercetării, Inovării și Digitalizării, dnul Jose Maria Lopez-Navarro, Oficial NATO, dnul General Maior Prof. Univ Dr. Adriean Parlog, și mulți alții.

După ce a călătorit la Bruxelles (ediția X), Iași (ediția XI) și Craiova (ediția XII) , Model NATO se întoarce pentru cea de-a XIII-a ediție la București, în Palatul Parlamentului, în perioada 16-19 februarie. Participanții vor avea ocazia să dezbată topicuri bazate pe probleme actuale legate de securitatea țărilor membre și partenere ale Alianței Nord-Atlantice. Delegații vor discuta despre flancul estic, consolidarea infrastructurii militare, sporirea parteneriatelor cu țările vecine și cu statele din Asia de Est, alături de multe alte subiecte de actualitate NATO.  Înscrierile se pot face pe pagina oficială a evenimentului, www.modelnato.org

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0