Raiffeisen Banca pentru Locuinţe devine Aedificium Banca pentru Locuinţe, cu Raiffeisen Bank acţionar principal

Raiffeisen Banca pentru Locuinţe devine Aedificium Banca pentru Locuinţe, cu Raiffeisen Bank acţionar principal

Raiffeisen Banca pentru Locuinţe funcţionează, începând de astăzi, sub noua sa denumire: Aedificium Banca pentru Locuinţe S.A..
În această vară, Raiffeisen Bank a devenit acţionar principal, cu o participaţie de 99,9993%, la Raiffeisen Banca pentru Locuinţe şi a decis să schimbe logo-ul şi denumirea băncii.
“Necesitatea modificării identităţii vizuale şi a numelui au apărut odată cu modificarea acţionariatului băncii pentru că o parte a siglei noastre aparţinea fostului acţionar, Bausparkasse Schwäbisch Hall Germania.  Decizia de a o şi redenumi vine din dorinţa noastră de a avea o identitate diferită pentru cele două bănci Raiffeisen de pe piaţă pentru că ele activează diferit. Aedificium leagă numele băncii de obiectul ei de activitate. Schimbarea numelui şi a siglei nu afectează în nici un fel contractele de economisire-creditare ale clienţilor băncii”, a declarat Ileana Cioana, preşedinte Aedificium Banca pentru Locuinţe.
Potrivit actului constitutiv, Raiffeisen Banca pentru Locuinţe avea trei acționari: Raiffeisen Bank România, Bausparkasse Schwäbisch Hall Germania, care deţineau fiecare câte 33,325% din acţiuni, şi Raiffeisen Bausparkasse Austria care deţinea 33,35% din participaţii.
Activând de peste 20 de ani în România, Raiffeisen Bank este o bancă universală de top cu peste 2 milioane de clienţi individuali, 92.000 de IMM şi 5700 de corporaţii. Banca are 5000 de angajaţi, peste 400 de agenţii în toată ţara, 900 de ATM, 20.000 de POS, 250 MFM.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0