-->

Raiffeisen Bank a nominalizat-o pe Alina Rus pentru poziţia de CFO şi membru în conducerea executivă

Raiffeisen Bank a nominalizat-o pe Alina Rus pentru poziţia de CFO şi membru în conducerea executivă

  • Până în prezent CFO al băncii a fost Mihail Ion, care va prelua, aşa cum a fost anunţat anterior, o altă divizie a băncii, Pieţe de Capital, Servicii Bancare de Investiţii şi Planificare Financiară Personală, după autorizarea de către BNR

Raiffeisen Bank anunţa o nouă nominalizare în echipă sa de conducere. Consiliul de Supraveghere al băncii a numit-o pe Alina Rus pentru conducerea Diviziei de Control Financiar şi Contabilitate (CFO). Nominalizarea va deveni efectivă după obţinerea autorizării din partea Băncii Naţionale a României. Alina face parte din echipa Raiffeisen Bank de aproape 20 de ani şi a acumulat o experienţă vastă în managementul riscului de credit pentru IMM-uri și corporații, în coordonarea şi transformarea proceselor de creditare, precum și în domeniul reglementărilor din aria ei de expertiză. Din 2015 până în prezent Alina a condus activităţile de management al riscului de credit pentru IMM şi Corporaţii.

“Mă bucur că Alina completează echipa noastră de conducere executivă şi sunt sigur că va putea să aducă o contribuţie semnificativă. A demonstrat abilitați deosebite că leader şi înţelege foarte bine nevoile băncii. Ne aşteaptă o perioadă provocatoare şi interesantă în care vom contribui cu toţii la transformarea şi succesul nostru ca organizaţie” a spus Zdenek Romanek, Preşedinte şi CEO Raiffeisen Bank

În acest moment conducerea executivă Raiffeisen Bank este formată din şapte membri: Zdenek Romanek – Preşedinte & CEO, Cristian Sporiş – Vicepreşedinte Corporaţii, Vladimir Kalinov – Vicepreşedinte Retail, Mircea Busuioceanu – Vicepreşedinte Risc (CRO), Bogdan Popa, Vicepreşedinte Operaţiuni şi IT (COO), Mihail Ion – Vicepreşedinte Pieţe de Capital, Servicii Bancare de Investiţii şi Planificare Financiară Personală şi Alina Rus care se alătura de astăzi ca Vicepreşedinte şi CFO. Mihai şi Alina sunt în curs de autorizare de către BNR.

Alina Rus s-a alăturat echipei Raiffeisen Bank în 2003 lucrând în divizia IT, iar începând cu 2004 a făcut parte din divizia Risc, departamentul de analiza financiară. În 2008 devine director al echipei Analiza Financiară şi Rating, iar din 2015 preia ca director executiv, zona de risc de credit pentru toate segmentele non-retail ale băncii.

Grupul Raiffeisen are 25 de ani de activitate pe piaţa bancară din România şi deserveşte peste 2,28 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. Banca are aproape 4.700 de angajaţi, 300 de agenţii în toată ţara, 1.131 ATM-uri & MFM-uri şi o reţea de peste 26.400 POS-uri.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0