Raiffeisen Bank listează a treia emisiune de obligațiuni verzi la Bursa de Valori București

Raiffeisen Bank listează a treia emisiune de obligațiuni verzi la Bursa de Valori București

Raiffeisen Bank, jucător important în sectorul bancar din România, listează vineri, 24 iunie o nouă emisiune de obligaţiuni verzi la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în valoare de 525 milioane de lei. Obligaţiunile, care se vor tranzacţiona sub simbolul bursier RBRO27 reprezintă a treia emisiune de obligaţiuni verzi pe care Raiffeisen Bank o listează la BVB, după cele 2 emisiuni din 2021, valoarea totală a celor 3 emisiuni listate depăşind 2 miliarde de lei.

Obligaţiunile verzi de tip senior nepreferentiale care vor intra la tranzacţionare pe 24 iunie au o maturitate de 5 ani şi o dobândă fixă anuală de 8,927 % pe an. Raiffeisen Bank a emis şi vândut către 13 obligatari, persoane juridice un număr de 1.000 de obligaţiuni corporative cu o valoare nominală de 525.000 lei.

„Prin aceasta a treia emisiune de obligaţiuni verzi dovedim că angajamentul nostru de a contribui la dezvoltarea unor comunităţi sustenabile şi prospere este unul de durată şi consistent. Ne bucura interesul ridicat al investitorilor pentru toate emisiunile noastre de obligaţiuni verzi, ceea ce ne arată că aspectele legate de sustenabilitate joacă un rol tot mai important în deciziile de alocare a capitalului de către investitorii instituţionali.”, a spus Romulus Mircea, Director Executiv Managementul Activelor şi Pasivelor, Raiffeisen Bank.

„Orientarea spre investiţii în proiecte sustenabile capăta o însemnătate deosebită în contextul care domina peisajul pieţelor de capital de ceva timp, marcat de integrarea criteriilor ESG în deciziile de alocare a capitalului de către investitori. Suntem încântaţi că Raiffeisen Bank, unul dintre jucătorii cheie în domeniul bancar din România va listă a treia să emisiune de obligaţiuni verzi la Bursa de Valori Bucureşti, dovedind astfel că bursa poate şi trebuie să devină principalul canal de finanţare pentru investiţiile verzi în România”, a spus Adrian Tănase, CEO Bursa de Valori Bucureşti.

Emisiunea de obligaţiuni care intră astăzi la tranzacţionare este a patra emisiune a Raiffeisen Bank, valoarea totală a obligaţiunilor băncii disponibile la tranzacţionare fiind de peste 2,6 miliarde de lei.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0