Raiffeisen Bank ofera credite startup-urilor in valoare totala de 5 milioane euro

Raiffeisen Bank ofera credite startup-urilor in valoare totala de 5 milioane euro

 • Programul “factory by Raiffeisen Bank”, ediţia a treia, începe astăzi, 28 ianuarie 2020;
 • Banca va finanţa peste 100 de proiecte în acest an;
 • Înscrierea proiectelor startup-urilor se face online, pe www.raiffeisenfactory.ro;
 • Antreprenorii care îşi vor înscrie planul de afaceri au posibilitatea să obţină credite de până la 50.000 euro, în condiţii avantajoase;

Comunitatea “factory by Raiffeisen Bank” caută noi membri dornici să îşi transforme ideile de afaceri în realitate şi să inoveze lumea afacerilor româneşti. Anul acesta, Raiffeisen Bank oferă credite de până la 5 milioane de euro pentru aproximativ 100 de antreprenori aflaţi la început de drum.

Fabrica de idei Raiffeisen Bank este deschisă tuturor antreprenorilor, indiferent de domeniul în care activează, dacă:

 • au o idee de business cu potenţial şi sunt în căutarea unei finanţări pentru a o dezvolta;
 • au o companie care funcţionează în piaţă de mai puţin de 1 an;
 • au o companie activa de cel mult 5 ani şi intenţionează să utilizeze împrumutul pentru a înveşti în producerea sau dezvoltarea de produse, procese şi/sau servicii care sunt inovatoare;

„Prin programul nostru „factory by Raiffeisen Bank” reuşim să învăţăm şi să înţelegem de ce au nevoie startup-urile româneşti pentru a creşte, iar acesta e cel mai important beneficiu pentru noi. Ştim că startup-urile au nevoie de o abordare bancară diferită faţă de un ÎMM obişnuit şi am vrut să aflăm motivele pentru care unele afaceri nu reuşesc să prindă aripi, deşi sunt foarte promiţătoare la început. |n doi ani, am analizat peste 400 de proiecte depuse pe platforma noastră şi ne-am întâlnit cu peste 180 de antreprenori. Am aflat că dincolo de resurse financiare, pentru antreprenori este foarte importantă validarea şi susţinerea ideii lor, pentru că au multe dileme şi întrebări pe parcurs. Ediţia 2020 va veni la pachet cu toată această experienţă a noastră, iar pe lângă credit, ne vom ocupa şi de mentorat în afaceri pentru aceste companii”, a spus Vladimir Kalinov, vicepreşedinte Retail la Raiffeisen Bank.

Factory este un program care, pe lângă finanţare, le oferă antreprenorilor posibilitatea de a interacţiona cu experţi care îi ajută să înţeleagă mai bine etapele prin care trece afacerea lor. Experţi din domeniul afacerilor, comunicării, HR sau juridic, antreprenori cu experienţa vor ajuta participanţii la program să îşi evalueze riscurile, dar şi să vadă oportunităţile pentru a-şi duce business-ul la un nivel superior.

În cea de-a treia ediţie “factory by Raiffeisen Bank”, firmele se pot înscrie online, începând de astăzi până în 16 martie 2020. “Ne aşteptam să primim peste 600 de proiecte, iar 100 dintre ele vor obţine finanţare şi mentorat în afaceri. Experienţa din primele două ediţii ne-a demonstrat că romanii au un simţ al antreprenoriatului extrem de bine dezvoltat, că sunt curajoşi, dar şi nerăbdători să inoveze în industriile în care activează.” a adăugat Vladimir Kalinov.

Concursul de idei se va desfăşura în 3 etape:

 • înscrierea proiectelor (28 ianuarie – 16 martie 2020)
 • evaluarea proiectelor de către o comisie de specialişti (10 februarie – 27 martie 2020)
 • sesiuni de interviuri între semifinalişti şi specialiştii Raiffeisen Bank (3 martie – 25 aprilie 2020)
 • Cei care vor primi finanţarea (credite de maxim 50.000 de euro) vor fi anunţaţi în 30 aprilie 2020.

De la lansarea sa în 2018, fabrica de idei Raiffeisen Bank a adunat peste 2560 de antreprenori, mai mult de 400 de idei de business şi peste 100 de proiecte finanţate prin credite oferite startup-urilor, în valoare totală de 4 milioane de euro.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0