-->

Raiffeisen Bank – prima emisiune de obligaţiuni subordonate în lei cu o maturitate de 10 ani

Raiffeisen Bank – prima emisiune de obligaţiuni subordonate în lei cu o maturitate de 10 ani

În premieră pentru piaţa de capital din România, Raiffeisen Bank a emis printr-un plasament privat în decembrie 2019, primele obligaţiuni subordonate în moneda locală având o maturitate de 10 ani, în valoare totală de 480 milioane de lei şi un cupon de 3,5% peste Robor la 3 luni. Investitori unici au fost două instituţii financiare internaţionale: Internaţional Finance Corporation (IFC) şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).
“Obligaţiunile au primit aprobarea BNR pentru includerea în fondurile proprii ale băncii, întărind şi diversificând poziţia de capital a acesteia. Astfel, cu aceste fonduri, banca va sprijini clienţii săi în perioada dificilă pe care o traversam şi va contribui la finanţarea sustenabila a economiei româneşti, inclusiv prin investiţii în proiecte verzi”, a spus James Stewart, vicepreşedinte Trezorerie şi Pieţe de Capital Raiffeisen Bank.
Preocupată fiind de dezvoltarea pieţei de capital şi de transparentă, Raiffeisen Bank a depus şi a primit aprobarea ASF pentru prospectul de listare a obligaţiunilor în dată de 6 mai 2020, iar obligaţiunile urmează a fi tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti începând cu 14 mai 2020.
Procesul de emitere şi admitere la tranzacţionare a obligaţiunilor a beneficiat de consultanţă şi asistenta oferite de echipa departamentului de Investment Banking al Raiffeisen Bank.
Departamentul de Investment Banking al Raiffeisen Bank este unul dintre cei mai importanţi jucători ai pieţei de capital din România cu o experienţă bogată ce acoperă aproximativ 40% din valoarea emisiunilor de obligaţiuni municipale şi corporative listate la Bursa de Valori Bucureşti în ultimii 15 ani. Printre cele mai însemnate tranzacţii pe care le-a intermediat echipa de Investment Banking se număra emisiunile de obligaţiuni ale Municipiului București, Raiffeisen Bank România, emisiunile de titluri de stat destinate populaţiei precum şi plasamentele private internaţionale ale RCS-RDS şi NEPI, ca parte a echipei de Debt Capital Markets a Grupului Raiffeisen Bank Internaţional.
Oferă servicii universale de banking pentru 2 milioane de clienţi persoane fizice, 91.000 de IMM-uri și peste 5.700 de companii mari şi medii. Peste 700.000 dintre clienţii băncii folosesc aplicaţiile Raiffeisen Smart Mobile și Raiffeisen Online. Banca are peste 4.800 de angajaţi şi reţele de aproximativ 800 de ATM-uri, 300 de maşini multifuncţionale (MFM-uri) şi 22.000 de POS-uri.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0