Reff & Asociații și Deloitte România au asistat dezvoltatorul imobiliar Studium Green în achiziționarea unui portofoliu de 100 de proprietăți de la Immobiliare Italo Romena

Reff & Asociații și Deloitte România au asistat dezvoltatorul imobiliar Studium Green în achiziționarea unui portofoliu de 100 de proprietăți de la Immobiliare Italo Romena

Reff & Asociații și Deloitte România au asistat Studium Green, dezvoltatorul imobiliar din Cluj deținut de omul de afaceri Dorin Bob, în preluarea unui portofoliu de 100 de proprietăți de la Immobiliare Italo Romena,subsidiara fostei bănci italieneVeneto Banca (care din 2017 se află în proces de lichidare administrativăobligatorie). Portofoliul achiziționat cuprinde peste 100 de active imobiliare de diferite tipuri, inclusiv clădiri rezidențiale și de birouri, terenuri agricole, hoteluri și pensiuni, situate pe întreg teritoriul României, în principalîn București, Cluj-Napoca și Oradea. Tranzacția a fost semnată în august 2021, iar transferul proprietăților din prima etapă a fost finalizat în februarie 2022, urmând ca restul proprietăților să fie transferate până la sfârșitul acestui an.

Cele 100 de proprietățipreluate de la ImmobiliareItaloRomena vor completa portofoliul existent al Studium Green, care include proiecte imobiliare precum Wings, West Side Park și Seasons, situate în Cluj-Napoca.

„Sunt deosebit de mulțumit de achiziționarea acestui portofoliu de imobilecare au fost blocate mulți ani din cauza situației juridice și financiare a Grupului Veneto”, a declarat Dorin Bob, CEO, Studium Green.„Reintroducerea dinamică a acestor proprietăți în circuitul economic va oferi acum investitorilor locali oportunități importante de a dezvolta proiecte generatoare de venituriîn sectoare numeroase și diverse”, a adăugatel.

PracticaReff & Asociații | Deloitte Legal specializată în domeniul imobiliar aoferit Studium Greenasistență în analiza juridică și în procesul de duediligence, în structurarea tranzacției, precum și în faza de negocieri și în tranzacția propriu-zisă. Echipade avocați a fost alcătuită din Irina Dimitriu, Partener, Larisa Popoviciu, Senior Managing Associate, și Maria Nițulescu, ManagingAssociate. De asemenea, echipa de servicii fiscale a Deloitte România a oferit consultanță cu privire ladocumentația tranzacției, prin contribuția Iuliei Bica, Manager.

„Portofoliul care a făcut obiectul acestei tranzacții este unul dintre cele mai cunoscutede pe piață. Diversitatea activelor imobiliare care îl alcătuiesc a generat un grad ridicat de complexitate juridică, gestionată deechipa noastră în timp record, pe durata procesului foarte intens de duediligence. Particularitățile fiecărui tip de proprietate au generat o structură complexă a tranzacției, etapizată, iar fiecare fază a presupus propriile condiții și cerințe. A fost o adevărată provocare să optimizăm potențialul a peste 100 de active, găsind în același timp soluții pragmatice care să protejeze interesele clientului șisă respecte cerințele vânzătorului, și asta în condițiile unui demers riguros de licitație”, a spus Irina Dimitriu, Partener la Reff & Asociații | Deloitte Legal și liderul practicii de drept imobiliar.

De peste 15 ani, Reff & Asociații | Deloitte Legal este recunoscută drept una dintre cele mai importante societăți de avocați în domeniul imobiliar din România, fiind implicată în cele mai mari tranzacții imobiliare și proiecte de dezvoltare din țară, care au implicat deseori structuri corporative complexe și finanțare transfrontalieră. Practica de drept imobiliar este recunoscută și de clasamentele internaționale precum Legal 500.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0