Revolut este prima bancă din România care lansează eSIM

Revolut este prima bancă din România care lansează eSIM

  • Revolut devine una dintre primele bănci din Spațiul Economic European (SEE) și prima din România care lansează eSIM, pentru a ajuta clienții să evite costurile neașteptate cu roaming-ul în peste 100 de țări.
  • Din 25 martie 2024, toți cei peste 3,5 milioane de clienți locali vor putea să-și instaleze eSIM-ul integral digital din doar câteva apăsări de ecran, direct din aplicația Revolut. E-SIM-ul poate fi folosit simultan cu SIM-ul fizic, atunci când au nevoie, și le permite clienților să treacă de la o rețea la alta. 
  • eSIM este cea mai recentă facilitate adăugată de Revolut la suita de produse pentru călătorii care include schimbul valutar, rezervarea de cazare prin Sejururi, programarea de tururi ghidate și atracții turistice cu Activități, acces la Lounge-uri în aeroporturi, asigurarea de călătorie inclusă pentru abonații Premium, Metal și Ultra

Revolut, banca digitală cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global și mai mult de 3,5 milioane în România, devine prima bancă de pe plan local care oferă eSIM și una dintre primele la nivel european care integrează în aplicație această verticală. Revolut eSIM le permite tuturor clienților să acceseze date mobile atunci când călătoresc în străinătate și să rămână conectați la internet, fără a se confrunta cu întreruperi sau cu taxe de roaming neașteptate. 

Clienții Revolut din România care dețin telefoane compatibile cu tehnologia eSIM vor putea, din 25 martie 2024, să-și instaleze pe telefonul mobil acest serviciu, indiferent de tipul de plan deținut – Standard, Plus, Premium, Metal sau Ultra. Odată instalat, eSIM-ul le permite utilizatorilor să își încarce necesarul de date oriunde călătoresc, fără mai a avea nevoie de un SIM fizic și fără să își folosească datele mobile incluse în abonamentul de telefonie mobilă. Dacă un client Revolut aterizează într-o țară și nu are acces la date, poate accesa în continuare aplicația Revolut și poate folosi toate produsele și funcțiile, inclusiv are posibilitatea să își adauge o cantitate mai mare de date mobile.

Cu eSIM-ul instalat prin aplicația Revolut, toți utilizatorii Revolut, indiferent de planul deținut, vor avea acces la date mobile. Clienții Ultra vor putea folosi, ca beneficiu inclus în planul lor, 3 GB de date mobile pentru a fi utilizate la nivel global, cu o reîmprospătare continuă în fiecare lună. 

Costul utilizării datelor mobile în străinătate a crescut în ultimii ani. Majoritatea rețelelor mobile din UE nu mai permit utilizatorilor lor să folosească „roaming like at home” în Marea Britanie, iar tarifele de date pentru restul lumii sunt aproape întotdeauna în afara beneficiilor standard. Noul produs dezvoltat împreuna cu partenerul 1Global este o soluție la această problemă.  

„La Revolut, valorificăm tehnologia pentru a simplifica viața clienților noștri, așa cum o va face și noul nostru produs, eSIM. Cu acesta, clienții vor fi conectați la datele mobile, eliminând neajunsuri precum prețurile ridicate sau constrângerea de a cumpăra, instala sau gestiona o cartelă SIM fizică. Indiferent dacă vă aflați în SUA, Australia sau Egipt, puteți apela rapid la un plan cu date mobile, cu doar câteva atingeri de ecran și apoi puteți partaja instant cu prietenii sau familia cele mai surprinzătoare fotografii de călătorie. Este cu adevărat o schimbare radicală pentru clienții cărora le place să călătorească”, a declarat Elyas Sadou, Director de Produs eSIM la Revolut. 

„Prin acest parteneriat cu Revolut, banca digitală va avea acces la rețeaua mobilă mondială a 1GLOBAL și la platforma noastră pentru a-și îmbunătăți propria infrastructură tehnologică internațională. 1GLOBAL oferă conectivitate rapidă și sigură la rețeaua mobilă în peste 160 de țări din întreaga lume. Tehnologia noastră eSIM se integrează perfect în aplicația Revolut și poate fi instalată pe orice dispozitiv mobil compatibil eSIM, în mai puțin de un minut”, a declarat Hakan Koç, fondator și CEO al 1GLOBAL.

Odată cu introducerea eSIM, Revolut le deschide clienților săi ușa către o experiență completă pentru călătoriile și vacanțele lor. De la rezervarea cazării cu Sejururi, la accesul în lounge-uri în peste 1.000 de aeroporturi, Revolut este o alegere preferabilă și pentru confortul adus de asigurarea de călătorie care acoperă urgențele medicale și stomatologice pentru clienții Premium, Metal și Ultra. În timpul sejurului, clienții se pot bucura de una dintre sutele de mii de atracții turistice și posibilități de petrecere a timpului liber, cu Activități și pot plăti la restaurant sau la muzeu ca un local, cu ajutorul schimbului valutar la costuri competitive, în peste 30 de valute. 

Revolut este o bancă licențiată, care ajută utilizatorii să își folosească la maximum fondurile de care dispun. În 2015, Revolut s-a lansat în Regatul Unit, cu servicii de transfer de bani și schimb valutar. În prezent, 40 de milioane de clienți din lume folosesc zeci de produse inovatoare Revolut pentru a realiza mai mult de o jumătate de miliard de tranzacții pe lună. Prin intermediul conturilor personale sau corporate, Revolut ajută clienții de pretutindeni să-și mențină echilibrul financiar, să dispună mai eficient de banii lor, să se conecteze rapid cu semenii lor sau cu cei apropiați, oriunde s-ar afla. www.revolut.com

Fondat în 2022, 1GLOBAL este noul startup al lui Hakan Koç, co-fondator și fost co-CEO al AUTO1 Group. 1GLOBAL a achiziționat o serie de active din industria telecomunicațiilor, în 2006, inclusiv o rețea mobilă globală recunoscută la nivel internațional, acreditată de GSMA. 1GLOBAL are peste 400 de angajați în 12 țări și are statutul de MVNO complet reglementat în 9 dintre aceste piețe, are sediul central la Londra și un hub de cercetare și dezvoltare la Lisabona. 

Axat pe inovația în serviciile mobile GSM bazate pe eSIM, 1GLOBAL se adresează atât organizațiilor, cât și persoanelor fizice și oferă produse diverse, inclusiv servicii de text și voce pentru companii, furnizarea de SIM la distanță, servicii IoT, servicii de telecomunicații încorporate pentru companii de tehnologie, platforme și super-aplicații precum Revolut sau servicii de roaming la prețuri accesibile pentru consumatori. 

Note pentru editori:

  • eSIM-urile sunt compatibile cu majoritatea smartphone-urilor Apple și Android 4G/5G și sunt ușor de instalat, fără a fi nevoie să se descarce aplicații suplimentare sau să se folosească un SIM fizic.
  • Noul produs este disponibil pentru toți utilizatorii cu cea mai recentă versiune a aplicației Revolut, versiunea 10.14.
  • Prețurile per locație pentru 1 GB încep de la 1 EUR (5 RON) și oferta include peste 100 de țări. Vor fi disponibile mai multe planuri de date, care vor varia de la 1 GB până la 20 GB, iar clienții vor avea, de asemenea, opțiunea de a alege dintre planuri de date regionale sau globale pentru a acoperi mai multe țări cu un singur plan.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0