Rohde & Schwarz primeşte certificarea Administrației de Securitate a Transportului (TSA) pentru scanerul de securitate R&S QPS200

Rohde & Schwarz primeşte certificarea Administrației de Securitate a Transportului (TSA) pentru scanerul de securitate R&S QPS200

Scanerul R&S QPS 200 de la Rohde & Schwarz este primul nou sistem de screening pentru persoane, care a fost certificat de TSA pentru utilizarea în aviația americană și internațională și pentru alte puncte de securitate.

Rohde & Schwarz, lider mondial în domeniul producției de echipamente de comunicații in domeniul testării și măsurării, și echipamente de broadcast și media, a anunțat că tehnologia de unde milimetrice a scanerului R&S QPS200 a obținut certificarea “TSA Advanced Imaging Technology (AIT)”. Certificarea TSA confirmă faptul că modelul QPS200 de la R&S îndeplinește cerințele stricte TSA în domeniul detecţiei de securitate în aviație.

Scanerul de securitate R&S QPS200 utilizează tehnologia bazată pe frecvențe radio din domeniul undelor milimetrice pentru a scana automat pasagerii privind posibile amenințări ascunse, protejând în același timp intimitatea acestora. „Suntem încântaţi că R&S QPS200 a atins etapa fundamentală a certificării TSA privind detecţia şi aşteptăm cu nerăbdare să construim un parteneriat cu TSA pe aeroporturile americane pentru a oferi capabilităţi de securitate de ultimă generaţie „, a declarat Scott Bausback, Preşedinte si CEO al Rohde & Schwarz USA, Inc „Oferim aeroporturilor, transportatorilor aerieni si pasagerilor tehnologie de scanare de înaltă performanţă pentru asigurarea securităţii pasagerilor”.

R&S QPS200 este primul sistem AIT de la Rohde & Schwarz ce obține certificarea de detecție TSA, este deja certificată de European Civil Aviation Conference (ECAC) și este utilizată la aeroporturile din Europa. Tehnologia undelor milimetrice se bazează pe experiența de mulți ani a companiei în dezvoltarea echipamentelor de testare și măsurare la nivel global. Sistemul QPS necesită doar câteva milisecunde pentru scanarea pasagerilor, ceea ce poate accelera operațiunile de verificare la punctele de control.

Intimitatea persoanei este protejată prin utilizarea unui contur generic al corpului persoanelor pentru a indica operatorilor localizarea unei alarme. Scanarea este ușoară, deoarece indivizii stau pur și simplu în fața echipamentului, brațele fiind ținute ușor depărtate de corp și sistemul detectează automat obiectele potențial periculoase. Tehnologia undelor milimetrice utilizată în cadrul QPS200 este sigură, sistemul utilizând o putere de transmisie egală cu cea a unui telefon mobil.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0