Rompetrol se alătură ARIR

Rompetrol se alătură ARIR

ARIR, singura asociație specializată în Relația cu Investitorii din România, o comunitate a celor mai importante companii listate la Bursa de Valori București, anunță un parteneriat cu un nou membru, Rompetrol (Grupul KMG International). Două companii din cadrul Grupului, Rompetrol Rafinare (BVB: RRC) și Rompetrol Well Services (BVB: PTR), sunt listate la Bursa de Valori București, în piața principală.

Costinela Drăgan, Sustainability Director, Rompetrol: Ne alăturăm comunității ARIR și facem un nou pas pentru consolidarea activității noastre în Relația cu Investitorii. Avem 2 companii listate la Bursa de Valori București, operațiuni internaționale extinse pe piețe din Europa și Asia, și ne-am angajat la implementarea celor mai bune practici și standarde de guvernanță corporativă, ESG și comunicare permanentă, transparentă cu investitorii și cu toți stakeholderii noștri. Prin activitatea noastră, alături de ARIR, ne dorim să contribuim semnificativ la dezvoltarea pieței de capital locale.”

Daniela Șerban, Președinte și Co-fondator ARIR: Suntem o comunitate din ce în ce mai relevantă pentru piața de capital și alăturarea celor mai mari companii listate confirmă acest lucru. Prin coagularea liderilor din diverse industrii, reuniți prin piața de capital, ARIR devine o voce tot mai activă. Piața de capital a evoluat în ultimii ani odată cu includerea în indicii internaționali, astfel așteptările investitorilor sunt pentru transparență în creștere.”

Cu peste 5.000 de angajați, KMG International este o companie integrată de petrol și gaze, cu operațiuni în 11 piețe principale din Europa și Asia Centrală. În România, Grupul este prezent cu trei unități de producție, o rețea amplă de distribuție carburanți, și activități de servicii industriale.

Rompetrol Rafinare (RRC), companie membră a KMG International, operează 2 rafinării – Petromidia, cea mai modernă rafinărie din România, și Vega – cu o istorie de peste 110 ani, îmbinând noile tehnologii de procesare a petrolului cu experienţă unui echipe de profesionişti. Aprovizionarea cu ţiţei din Kazakhstan se realizează prin portul Midia, amplasat în vecinătatea platformei industriale, care poate primi până la 150.000 tdw, sau prin portul Constanţa. Rafinăria dispune de un terminal marin şi facilităţi de cale ferată şi auto pentru încărcarea / descărcarea produselor.

Rompetrol Well Services (PTR) este una dintre cele mai importante companii de servicii speciale la sondă din România. Aceasta asigură o gamă largă de servicii pentru sondele de petrol și gaze naturale din România şi Europa de Est (cimentări, operaţiuni de consolidare şi împachetări, stimulări, testări, instrumentaţii, operaţiuni de tubare a sondelor, etc). Rompetrol Well Services a fost înfiinţată în 1951 ca societate de stat în subordinea Ministerului Petrolului şi Chimiei, sub denumirea de “ICOTS – Întreprinderea de Cimentări, Operaţiuni si Transporturi Speciale”. Din 1990, compania a devenit societatea comercială Petros Ploiesti și a fost listată din 1998 la Bursa de Valori Bucureşti. Grupul Rompetrol (în prezent, KMG International) a preluat în 2000 pachetul majoritar de acţiuni, având în prezent o participaţie de 73%.

ARIR a fost înființată la inițiativa Danielei Șerban în noiembrie 2018 împreună cu membrii fondatori: Bursa de Valori București (BVB), ALRO, Electromagnetica, Franklin Templeton Management – suc. București, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica şi Tony Romani. Au aderat comunității: Electrica, OMV Petrom, Antibiotice, Purcari, Idea Bank, BRK Financial Group, Banca Transilvania, Transgaz, MedLife, Romcarbon, Farmaceutica REMEDIA, Autonom, IMPACT Developer & Contractor, 2Performant, One United Properties, Transport Trade Services, Patria Bank, Connections Consult și BRD – Groupe Société Générale ca Membri Asociați. INNOVA Project Consulting, ENVISIA, RTPR, eVote, Mazars și Marsh Broker de Asigurare – Reasigurare au devenit Membri Afiliați.

Membrii ARIR sunt printre cele mai mari companii din România, ce au în comun dorința de a implementa cele mai bune practici de transparență, comunicare cu investitorii și guvernanță corporativă.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0