S-au decernat premiile celei de a 18-a ediții a Galei Anuale a Premiilor E-Finance 2021

S-au decernat premiile celei de a 18-a ediții a Galei Anuale a Premiilor E-Finance 2021

Recent a avut loc cea de a 18-a ediție a Galei Anuale a Premiilor E-Finance organizată, în acest an, de Finmedia și revista Piața Financiară în sistem hibrid, online și face-to-face, așa cum ne-a obligat, și ne-a obișnuit să facem această pandemie care nu vrea să se mai sfârșească. Mulțumim tuturor celor prezenți la eveniment și mărturisim că ne-a făcut o reală plăcere să îi avem laolaltă pe mulți dintre greii specialiștilor implicați în accelerarea procesului de transformare digitală a industriilor financiare din România.
Participarea la Masa Rotundă din deschiderea Galei a fost extraordinară, speakerii invitați vorbind, prezentând și discutând pe o varietate de teme din zona Digital Finance, Inteligența Artificială, Procesele de Automatizare vs. factorul uman, Consolidarea încrederii Consumatorului și Experiența Digitală a Clienților și, nu în ultimul rând, factorii de risc și securitatea cibernetică. Moderatorul Mesei Rotunde, având ca temă „Customer experience în serviciile financiare – miza anului 2021?”, a fost George Anghel, liderul proiectului ConnectX, care nu a avut o misiune ușoară în contextul apetitului vizibil al speakerilor de a discuta, de a împărtăși ultimele noutăți și de a se bucura de șansa acestei întâlniri cu colegi și experți din bănci-finanțe, IT, Fintech, Leasing, tehnologii conexe, misiune de care s-a achitat cu deosebită iscusință și succes.
A urmat decernarea premiilor. Gala Premiilor E-Finance a devenit pe parcursul celor 18 ani de existență un reper în agenda piețelor de profil, un eveniment care trage linie și recompenezează cu distincții binemeritate cele mai ambițioase, inspirate, complexe și inovatoare proiecte din anul trecut aferente zonei de convergență a sectoarelor financiar – bancar și IT&C. Într-un moment de îngrijorări ce privesc afacerile în general va fi reconfortant să aflăm împreună care au fost performanțele anului 2020, ce companii au ajuns la țintele propuse și care sunt previziunile de creștere pentru anul 2021.
Premiile au fost oferite de Mihai Săndoiu, Directorul general al Finmedia, care a spus în deschidere: „ Acum 18 ani, deci în 2002, când am hotărât să acordăm primele premii pentru a evidenția performanțele tehologiei IT în industriile financiare și în special în cea bancară, primele treceri de la cash payments la internet payments le priveam cu mare entuziasm și aplaudam orice produs și serviciu inovator. Ni se părea că erau wow! Acum, în această perioadă de criză sanitară prelungită, constatăm cu plăcere că instituțiile financiare nu numai că s-au adaptat rapid dificultăților apărute, ci au și accelerat transformarea lor digitală, au oferit produse și soluții din ce în ce mai aplicate cerințelor consumatorilor. Ne face o mare bucurie să premiem aceste minunate realizări ale sectorului financiar-bancar în domeniul tehnologiei digitale și așteptăm cu nerăbdare să vedem rezultatele studiului nostru anual pe online și mobile banking pentru că suntem siguri că cifrele pe 2020 vor fi spectaculoase și vom avea destule premii de acordat”.

Iată care sunt premiile și premianții celei de a 18a ediții a Galei E – Finance:

  • La categoria e-Deposit a fost premiată TBI Bank pentru o creștere excelentă a portofoliului de depozite online atrase, în condițiile dificile ale unei piețe afectate de pandemie.
  • La categoria e-Digital Banking a fost premiată Banca Comercială Română pentru cel mai mare număr de produse disponibile 100% digital din piața bancară și fintech din România oferite de o mare bancă din România.
  • La categoria e-Growth premiul a fost oferit uneia dintre cele mai dinamice bănci de pe piața locală, Garanti BBVA Bank , pentru strategia de a atrage și deservi clienții cu produse digitale, pentru creșterea numărului de clienți pe segmentul digital, precum şi funcționalitatea și designul website-ului și al aplicațiilor mobile.
  • La categoria e-Innovation premianții sunt:

BCR Leasing IFN pentru introducerea semnăturii electronice.
OTP Leasing Romania pentru lansarea în 2020 a asistentului virtual Eliza, o noutate absolută la nivelul companiilor de leasing din România, un chatbot gazduit direct pe site-ul companiei.
PayByFace pentru o nouă tehnologie, și anume modalitate de plată prin scanarea feţei clienţilor în anumite spaţii din oraş – precum farmaciile, cafenelele, saloanele şi chiar şi cabinetele stomatologice.

  • La categoria e-Partnership premianții sunt:

BRD GSG și MasterCard – pentru lansarea în România a platformei Octet.

Idea Bank și eMag – pentru creditul online implementat pe platforma eMag în parteneriat cu IDEA BANK.

Libra Internet Bank și Revolut – parteneriat prin care Libra Internet Bank care a adus la finele anului trecut conturi IBAN in lei pentru clienții Revolut

  • La categoria e-Payments premiul se acordă S&T România – pentru sistemul ultra-modern implementat la Metrorex.
  •  La categoria e-Products premianții sunt:

Alpha Bank – pentru aplicația Alpha PhonePOS, aplicație care transformă telefonul mobil în POS.
Banca Transilvania – pentru lansarea în cadrul aplicației NEO, a unei facilități multi banking, denumită NEO Control, un serviciu de multi-banking, bazat pe interconectare prin folosirea platformei de Open Banking BT.
Fintech OS – pentru noua versiune a tehnologiei sale, FintechOS 20.R2, lansată anul trecut.

OTP Bank – pentru aplicația SmartBank, disponibilă atât pentru utilizatorii Android, cât și iOS.

  • La categoria e-Provider premiul este acordat CertSIGN pentru “Prestatorul de servicii de încredere eIDAS cu cele mai multe proiecte implementate în sectorul financiar bancar în anul 2020”.
  • La categoria e-Solutions premianții sunt:

Libra Internet Bank – care a oferit clienților săi persoane fizice o soluție de economisire în cadrul aplicației de mobile banking, soluție ce permite retragerea banilor din depozite fără pierderea dobânzii.

TREMEND – pentru soluția TORP, care ajută companiile să își înscrie clienții utilizând identificarea și semnătura electronică de la distanță bazându-se pe inteligența artificială pentru o securitate biometrică perfectă și o identificare rapidă a clienților

  • Premiul e-People, acordat în fiecare an la finalul Galei de premiere E-Finance, revine în 2021 unuia dintre cei mai de succes CEO din industria românească de IT, Liviu Drăgan, Chairman, Druid.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0