-->

S-au decernat premiile celei de a 19-a ediții a Galei Anuale a Premiilor E-Finance 2021

S-au decernat premiile celei de a 19-a ediții a Galei Anuale a Premiilor E-Finance 2021

Pe 9 februarie, Finmedia și revista Piața Financiară au organizat la hotel Ramada North din București, sala Crystal, în sistem hibrid, online și face-to-face, ediția a XIX-a Galei Premiilor e-Finance. Gala a devenit pe parcursul celor 19 ani de existență, un reper în agenda piețelor de profil, un eveniment care trage linie și recompenezează cu distincții binemeritate cele mai ambițioase, inspirate, complexe și inovatoare proiecte din anul trecut aferente zonei de convergență a sectoarelor financiar – bancar și IT&C. Într-un moment de îngrijorări ce privesc afacerile în general, este reconfortant să aflăm care au fost performanțele anului 2021, ce companii au ajuns la țintele propuse și care sunt previziunile de creștere pentru anul 2022.

Ca la fiecare ediție, gala a fost precedată de o masă rotundă concentrată în acest an pe un subiect de real interes în contextul celor petrecute în ultimii doi ani de pandemie, cu titlul „Soluții informatice ce vor schimba dramatic sectorul financiar bancar. Inteligența artificială, fundamentul pentru saltul inovativ în banking la orizontul 2030”.

În contextul în care COVID 19 a impulsionat companiile să valorifice tehnologia și serviciile de AI pentru a optimiza experiența consumatorilor, provocările legate de integrare, dar și percepția clienților subminează de multe ori potențialul de creștere al digitalizării. Subiectul este extrem de important având în vedere faptul că pentru companiile financiare îndeplinirea așteptărilor clienților este esențială pentru o bună continuitate a afacerilor. Masa rotundă va reuni speakeri de top din industriile de consultanță IT, sectorul financiar-bancar, dar și din zona tehnologiilor dedicate acestuia.

Mulțumim tuturor celor prezenți la eveniment și mărturisim că ne-a făcut o reală plăcere să îi avem laolaltă pe mulți dintre greii specialiștilor implicați în accelerarea procesului de transformare digitală a industriilor financiare din România.

Participarea la Masa Rotundă din deschiderea Galei a fost extraordinară, speakerii invitați prezentând și discutând cu amre pasiune, se vede că le-a lipsit comunicarea directă, pe o varietate de teme din zona

adaptării serviciilor bancare la nevoile în schimbare ale clienților;  aplicabilități ale inteligenței artificiale în sectorul financiar ( back office și front office);  surtarea go-to-market pentru noi produse și servicii bancare prin tehnologie și abordare agile;  IT-ul ca liant între serviciile financiare și ofertele de produse și servicii non-bancare oferite clienților băncilor etc. George Anghel, director general ConectX, care nu a avut o misiune ușoară ca moderator al mesei rotunde, în contextul apetitului vizibil al speakerilor de a  vorbi, de a discuta, de a împărtăși ultimele noutăți și de a se bucura de șansa acestei întâlniri cu colegi și experți din bănci-finanțe, IT, Fintech, tehnologii conexe, s-a descurcat cu deosebită iscusință și succes, implicându-i pe toți cei prezenți.

Parteneri ai evenimentului au fost: CEC Bank, ALPHA Bank, LIBRA INTERNET Bank, GARANTI BBVA, S&T.

A urmat decernarea premiilor. Premiile au fost oferite de Mihai Săndoiu, Directorul general al Finmedia.

 Iată care sunt premiile și premianții celei de a 19-a ediții a Galei E – Finance:

 • La categoria e-Banking a fost premiată Banca Comercială Română pentru lansarea Platformei George pentru antreprenori punând la dispoziția antreprenorilor un ecosistem de funcționalități digitale, printer care: Digital onboarding, Multiprofile, Overdraft digital, care îi ajută să aibă un control mai bun al afacerilor, într-un mod simplu, rapid și modern.
 • La categoria e-Growth premiile au fost oferite:
 • Garanti BBVA Bank, una dintre cele mai dinamice bănci de pe piața locală, pentru creșterea utilizarii canalelor digitale ale băncii, respectiv ale aplicațiilor de Internet și Mobile Banking în anul 2021, pentru clienții din segmentul Retail.
 • Băncii Transilvania, pentru performanța în creșterea gradului de digitalizare, atuurile fiind online onboarding-ul, programele de loialitate, gradul de vizibilitate a strategiei de inovație în fața clienților. BT Pay a devenit un super-app de banking și payments, iar bankingul inteligent se dezvoltă odată cu platforma NEOBT .
 • La categoria e-Innovation premiul este câștigat de Mediatel Data pentru implementare modulului Voice Biometrics în 2021 la BCR, cu ajutorul căreia, clientii care contactează serviciul Call Center BCR se autentifică automat.
 • La categoria e-Products premianții sunt:
 • Alpha Bank Romania – pentru aplicația Alpha PhonePOS, prima aplicație lansată de o bancă din România ce transformă telefonul mobil în POS și permite acceptarea plăților cu cardurile de debit sau de credit contactless sau prin intermediul echipamentelor dotate cu tehnologia NFC.
 • CEC Bank pentru CEC_IN, magazinul virtual al CEC BANK, unde clienții pot accesa 100% online cele importante produse bancare, fără nici un drum la bancă. Obții creditul, cardul de credit sau contul bancar de oriunde te-ai afla.
 • AI care utilizează inteligența artificială pentru accelerarea digitalizării, fiind prima platformă cu AI care le permite instituțiilor financiare și altor organizații să creeze experiențe digitale personalizate, de tip omni-channel, în doar 10 săptămâni.
 •  LIBRA INTERNET BANK pentru creditul ipotecar pentru românii din diaspora, prin care banca răspunde direct creșterii cererii de locuințe din partea românilor care lucrează în stăinătate, fiind  un produs digital de finanțare care asigură: deschidere 100% online a contului aferent creditului, flux de aplicare pentru credit 100% online și schimb de documente exclusiv online.
 • La categoria e-Projects premiul este acordat Deloitte Romania pentru implementarea proiectului „obtinerea de produse de creditare din magazinul virtual al CEC Bank, CEC_IN”, împreună cu FintechOS, pe platforma FintechOS, în 2021.
 • La categoria e-Provider premiul este acordat companiei Tremend care, în cei peste 16 ani de experiență în consultanță, strategie și implementare pentru proiecte software și management de produs, a implementat peste 700 de proiecte de anvergură pentru companii de top din industrii precum finanțe, bancar, telecomunicații, auto și servicii publice
 • La categoria e-Solutions premianții sunt:
 • ADVISORITY pentru susținerea continuă a domeniului financiar-bancar pentru implementarea de soluții digitale inovatoare și armonizarea cu piața internațională prin produse și soluții globale
 • BRD pentru lansarea YOU BRD și a fluxurilor 100% online care permit înrolarea la distanță prin deschiderea unui cont curent și achiziția unui credit de nevoi personale. 
 • EDENRED pentru noua aplicație mobilă Benefit, soluția de beneficii flexibile din ecosistemul Edenred, care se adresează tuturor companiilor care își doresc o platformă simplu de utilizat pentru gestionarea flexibilă a beneficiilor pentru angajați.
 • FIRST BANK pentru aplicația VAD, un serviciu de videobanking adaptat cerințelor tuturor clienților, persoane fizice și nu numai, care permite semnarea documentelor bancare de la distanță, rapid și eficient.
 • Provident Financial România pentru Chatbotul Ema, o aplicație menită să îmbunătățească accesul la date și informații și gestionarea performanței și proceselor administrative de resurse umane, cu impact indirect și asupra clientului final.

Georgeta Clinca

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0