Saint Gobain a livrat produse cu o durată de viaţă de 100 de ani în proiecte de construcţii din cinci oraşe

Saint Gobain a livrat produse cu o durată de viaţă de 100 de ani în proiecte de construcţii din cinci oraşe

Compania Saint-Gobain, lider mondial în domeniul habitatului durabil, ale cărei vânzări provin în proporţie de peste 70% din construcţia şi renovarea de locuinţe, a furnizat în 2014 materiale pentru realizarea unora dintre cele mai moderne şi inovatoare clădiri din Bucureşti, Cluj-Napoca, precum şi din alte oraşe ale ţării, dar şi a unor importante proiecte de infrastructură. În 2015 va asigura şi reabilitarea clădirii Teatrului Naţional.
“Pentru noi, dezvoltarea durabilă reprezintă o valoare importantă a companiei, iar proiectele pentru care am furnizat materiale au fost construite luând în considerare aceleași principii ce corespund celor ale companiei noastre: durabilitatea, utilizarea eficientă a resurselor, eficienţa energetică, reducerea pierderilor şi, de asemenea, respectarea legislaţiei”, declară Constantin Hariton, Delegat General Adjunct al Grupului Saint-Gobain din România.
Cu adevărat vizibile şi îndeplinind multiple funcţii, elementele realizate cu diferite materiale produse de Grupul Saint-Gobain din România au jucat un rol cheie în design-ul unora dintre cele mai elegante clădiri ale ţării: The Office Cluj-Napoca, United Business Center Cluj-Napoca, Hermes Business Campus (HBC), Green Court, precum şi Academia de Tenis din cadrul complexului National Arena.
De-a lungul întregii sale durate de viaţă, un produs Saint-Gobain va economisi de peste o sută de ori mai multă energie decât cea utilizată pentru fabricarea lui.
Alte proiecte care au utilizat anul trecut materiale Sain-Gobain sunt turnul de control al aeroportului din Suceava, Centrul de cercetare din Bucureşti-Măgurele (care găzduieşte cel mai mare şi mai performant laser din Europa), Mega Mall Bucureşti, Exclusive Residence din Iaşi şi Termocentrala Rovinari.
De asemenea, anul trecut, Saint-Gobain PAM, lider mondial în producerea sistemelor complete din fontă ductilă, a livrat materiale inovatoare pentru o serie de proiecte de infrastructură de apă din România, dintre care menţionăm: pentru proiectul „Lucrări la sursele de apă şi staţii de tratare ale Municipiului Miercurea Ciuc”, proiectul “Conducta de aducţiune între staţia de tratare Arpasel şi Agnita“ ce a constat în reabilitarea aducţiunii pentru alimentarea cu apă a oraşului Agnita. Pentru reabilitarea reţelei de apă potabilă din Municipiul Galaţi, cartierul Micro 17, străzile Traian, Saligny, precum şi a reţelei de incendiu a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei, Saint-Gobain PAM a livrat produse din gama BLUTOP cu o durată de viaţă de peste 100 de ani.
2014 a fost anul construcţiilor sustenabile şi ecologice, iar anul 2015 promite să continue aceste proiecte. Punctul culminant va fi reprezentat de prezentarea reabilitării clădirii Teatrului Naţional. Încă de la începutul acestei lucrări și până astăzi, în proiectul de reabilitare au fost încorporate diverse soluţii şi produse Saint-Gobain Construction Products România.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 3