Școala Americană Internațională din București deschide accesul la sistemul de educație internațional pentru elevi prin programul de burse pentru anul școlar 2023 – 2024

Școala Americană Internațională din București deschide accesul la sistemul de educație internațional pentru elevi prin programul de burse pentru anul școlar 2023 – 2024

Școala Americană Internațională din București (AISB) deschide programul prin care oferă trei burse totale de studiu elevilor care nu pot accesa un sistem de educație internațional din motive financiare. Bursele se oferă pe baza unei competiții la care se poate înscrie orice elev care urmează să intre în clasa a 9-a.

Programul de burse reprezintă o tradiție AISB care a început în anul 1998. Până în prezent, peste 100 de elevi au fost beneficiari ai acestui program. O bursă AISB acoperă costurile pentru patru ani de școlarizare, dar și pentru masa de prânz, activități extrașcolare, excursii, taxe pentru examene și laptop.

„Prin această inițiativă suntem alături de tinerii care vor să acceseze un sistem de educație internațional și care nu au posibilitatea financiară pentru a face acest lucru. Calitățile pe care le căutăm la viitorii bursieri sunt capacitățile intelectuale deosebite, implicarea în activități comunitare și de voluntariat, dar și un comportament etic din toate punctele de vedere”, spune Adelina Rusu, Admissions & PR manager. 

Programul începe în data de 2 martie 2023 cu un eveniment de informare ce va avea loc la sediul școlii, de la ora 18:00. Evenimentul este destinat părinților și elevilor dornici să afle mai multe despre această oportunitate.

Pentru participare este necesară completarea formularului de înregistrare până miercuri, 1 martie, ora 10:00. Elevii care nu pot participa, dar doresc să se înscrie în concurs, pot contacta Departamentul de Admiteri al AISB – admissions@goaisb.ro

Bursele sunt acordate pe criterii academice și financiare. Mai multe detalii legate de program pot fi accesate pe site-ul școlii, aici. Comisia pentru acordarea burselor este formată din directorul general al școlii, directorul educațional al școlii secundare, directorii de admiteri și financiar, doi profesori și președintele comitetului de părinți. 

Concursul are loc în trei etape, fiecare dintre acestea având rol eliminatoriu. Prima etapă are loc la 11 Martie și implică testare la matematică, engleză, examen non-verbal.

A doua etapă presupune testare matematică, engleză și depunerea dosarelor conform indicațiilor primite la momentul respectiv.

A treia etapă constă în interviuri cu finaliștii iar rezultatele examenelor și dosarele vor fi revizuite de toți membrii comisiei de acordare a burselor.  

Câștigătorii vor fi anunțați la finalul lunii mai pe site-ul școlii, aici

Școala Americană Internațională din București (AISB), înființată în 1962, educă în prezent 940 de elevi din 65 de țări.  AISB este o instituție internațională de învățământ ce oferă programa de Bacalaureat Internațional la toate nivele de școlarizare. AISB este acreditată de Asociația Școlilor și Colegiilor din New England, Consiliul Școlilor Internaționale, este autorizată de Organizația de Bacalaureat Internațional și recunoscută de Ministerul Educației din România.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0