//

Se încheie o eră la SIF Oltenia: Tudor Ciurezu a fost îndepărtat de la conducere

Se încheie o eră la SIF Oltenia: Tudor Ciurezu a fost îndepărtat de la conducere

Ieri, după o Adunare Generală maraton, ce a durat aproape zece ore, acționarii SIF Oltenia au decis schimbări importante în ceea ce priveşte viitorul instituţiei financiare. Poate cea mai importantă decizie este poate cea privind managementul SIF Oltenia: dintre cei cinci membrii, doar vicepreşedintele Cristian Buşu a fost reconfirmat, ceilalţi patru, Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa şi Nicolae Stoian fiind eliberaţi din funcţii. Mai mult, o mulţime de hotărâri ce fuseseră adoptate în şedinţa AGA din aprilie au fost suspendate. Acţionarii au respins aprobarea Situațiilor financiare și repartizarea profitului net, descărcarea de gestiune a administratorilor. Actele adoptate ieri în AGA au fost publicate astăzi, zi în care a fost luată şi decizia de suspendare de la tranzacţionare a acţiunilor SIF Oltenia pe BVB.
Bogdan Drăgoi, președintele SIF Banat Crișana, consideră că “s-a făcut dreptate”, în urma acestei adunării generale de la SIF Oltenia. El consideră că, ținând cont de răscumpărările făcute de companie, cvorumul de 50% al ședinței AGA de ieri reprezintă, de fapt, cea mai mare prezență istorică la o AGA SIF Oltenia: “Rezultatul este simplu și vorbește de la sine. 70% din acționari au votat în favoarea deciziilor de revocare, ceea ce arată că încrederea în managementul de până în acest moment nu a existat. Este bine că s-au clarificat foarte multe dintre subiectele contestate în instanță.
Am văzut, într-o AGA corect organizată, nu în două Adunări paralele, că descărcarea de gestiune nu a fost aprobată ceea ce arată o lipsă de încredere la adresa managementului.”
El este de părere că dividendele deja plătite au fost distribuite în mod ilegal: “ Să ne uităm la context. În aprilie, am avut, în stradă, o AGA cu o prezență de 35%, care a respins distribuirea de dividende și o AGA prezidată de Tudor Ciurezu cu o prezență de 0,14% care, folosind în mod ilegal voturile din stradă, a aprobat dividendele. Au fost contestații de ambele părți, iar deciziile AGA lui Ciurezu au fost suspendate. În acest context, ce faci? Plătești dividendele?”
La sfârşitul lunii, pe 29 octombrie, vor avea loc alegeri pentru a fi desemnată doua conducere a SIF Oltenia. Până atunci societatea financiară va fi condusă de către Cristian Bușu, vicepreședinte și director general adjunct SIF Oltenia. „Nu este nicio problemă de conducere la SIF Oltenia. Voi face tot ce ține de mine să asigurăm tranziția până la AGA din 29 octombrie și alegerea unui nou CA, care ulterior va trebui avizat de ASF. Cu cât lucrurile se întâmplă mai repede, lucrurile pot intra în normalitatea pe care o așteaptă acționarii” a declarat Cristian Bușu, la finalul AGA. Potrivit oficialului, tot ce ține de responsabilitatea CA este în stand by, dar altfel, directorul general adjunct preia responsabilitățile executive. Pe 29 octombrie, acționarii SIF Oltenia sunt convocați pentru alegerea unui CA format din cinci membri.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0