Țuca Zbârcea & Asociații asistă în atribuirea celui mai mare contract de aducțiune de apă din România

Țuca Zbârcea & Asociații asistă în atribuirea celui mai mare contract de aducțiune de apă din România

Țuca Zbârcea & Asociații a asigurat reprezentarea juridică WTE Wassertechnik GmbH, unul dintre liderii europeni în domeniul infrastructurii de apă, în atribuirea a douăcontracte de lucrări aferente aducțiunii Cluj – Sălaj, în valoare totală de aproape 60,6 milioane de euro (300 milioane lei).

Aducțiunea Cluj – Sălaj este considerată ca fiind probabil cea mai lungă aducțiune de apă potabilă din România, cu o lungime de peste 100 de kilometri și o importanță majoră în asigurarea apei potabile de o excelentă calitate pentru locuitorii celor două județe. Până la 85% din investiție este finanțată din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene.

Atribuirea contractelor de lucrări a presupus, fiecare, câte două suite de litigii, desfășurate cu celeritate în fața CNSC/Curții de apel competente. Subsecvent, compania germană a obținut admiterea pretențiilor sale, autoritatea contractantă procedând la declararea ei câștigătoare și semnarea contractelor.

În fața instanțelor de judecată, Țuca Zbârcea & Asociații a asigurat reprezentarea WTE Wassertechnik GmbHprintr-o echipă de avocați coordonată de Dan Cristea, Partener.

„Un proiect pe care îl considerăm cu adevărat complex. El dovedește, pe de o parte, importanța deosebită pe care o are echipa de specialiști ai clientului în a explica împrejurările tehnice relevante, și pe de altă parte provocarea echipei de avocați în a structura aceste explicații în niște teme mari de drept. Pe lângă calitatea și claritatea motivărilor primate, remarc și celeritatea soluționării proceselor: spre exemplu, plângerile au fost soluționate în mai puțin de o lună de zile de la momentul înregistrării, ceea ce infirmă încă o dată teza nefondată conform căreia litigiile ar fi de fapt cauza întârzierilor în procedurile de atribuire”, a declarat Dan Cristea.

Echipa de litigii și arbitraje a Țuca Zbârcea & Asociații este una dintre cele mai titrate din România, potrivit ghidurilor juridice internaționale – Chambers &Partners, Legal 500 și Global Arbitration Review (GAR), care plasează Țuca Zbârcea & Asociații în fruntea plutonului firmelor de avocatură specializate în soluționarea diferendelor.

De asemenea, în recunoașterea activității din 2020 și 2021, echipei de litigii și arbitraje i-a fost acordat premiul „Firma de Avocatură a Anului din România în domeniul: Litigii și Arbitraje”, reprezentând una dintre cele mai prestigioase distincții conferite de Benchmark Litigation Europe (publicație a Euromoney Legal Media Group).

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0